Biecher Pinot Gris Reserve
89 kr
Jean Biecher Alsace Pinot Gris Reserve, ett smakrikt och elegant vitt vin från den berömda franska vinregionen Alsace.
Kräftsäsongen är äntligen här och vi hoppas på många tillfällen framöver att få njuta av kräftor under ljumma sensommarkvällar! Även om kräftorna är försvinnande goda i sig själva så är tillbehören minst lika viktiga. Nedan har vi listat våra favoriter till kräftskivan!
Ett fat med bakad delikatesspotatis med rom och crème fraiche passar fint som tillbehör eller som en liten förrätt innan kräftorna. Serveras med fördel tillsammans med ett glas mousserande vin som Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut.
Västerbottenpaj är en självklarhet på de flesta kräftskivor och är nästan ett måste. TIPS! Dekorera pajen med ätbara blommor och servera med smetana, rödlök och rom! Till den här pajen dricker vi ostens bästa vän pinot gris. Testa till exempel Biecher Pinot Gris Reserve.
Till det hembakta (eller färdigköpta brödet) och knäckebrödet tycker vi att ett vispat brynt smör med smak av dill och citron är ett perfekt sällskap. Dessa hemgjorda digestivekex med kummin smakar riktigt gott till en bit ost eller bara tillsammans med det vispade smöret.
Det är också läckert och modernt att servera rätter som faktiskt innehåller kräftor på kräftskivan.
Om det finns plats för efterrätt efter alla goda kräftor är en lättlagad smulpaj med björnbär ett perfekt avslut på middagen.
89 kr
Jean Biecher Alsace Pinot Gris Reserve, ett smakrikt och elegant vitt vin från den berömda franska vinregionen Alsace.
89 kr
En klassisk Alsace riesling från den välkände producenten Jean Biecher. Vinet har en ljusgul färg och...
135 kr
Eleganta franska bubblor med fräschör! Finns i alla butiker.
Perfekta rätten för dig som vill ha en mer vinvänlig rätt på kräftskivan. Och för dig som älskar kräftskiva men ogillar pillet. I glaset rekommenderar vi en fyllig & fruktig chardonnay med en nötig ton som gifter sig perfekt till den här rätten.
Kräftpremiär! Här kommer ett underbart recept att servera som förrätt, lunch eller som tillbehör på kräftskivan.
Ett måste på årets kräftskiva - eller som en förrätt till sensommarens middagar.
Detta brynta smör med smak av citron och dill är perfekt att ha på knäckebröd till kräftskivan eller varför inte på färskpotatis till en bit stekt fisk?