P.Lex Langhe Nebbiolo
145 kr
Äntligen är den här - P.Lex Langhe Nebbiolo! En riktigt grym årgång för området och ett...
Den 19 december har Viva bjudit in till digital vinprovning med artisten och vinkunniga Petter Alexis.
Under provningen kommer vi testa 6 olika viner, och nedan följer tips på recept som matchar respektive vin till provningen:
Till P.Lex Langhe Nebbiolo rekommenderar vi Hjortfilé med jordärtskockstomp och svampsås. Läs receptet här.
Till P.Lex Piemonte Doc Barbera passar denna Salamipizza med pinjenötter. Läs receptet här.
När ni avnjuter P.Lex Prosecco Brut kommer dessa Tostadas med räkceviche göra sig riktigt bra till. Läs receptet här.
Buena Vista Carneros Chardonnay är en suverän partner till Ugnsstekt kyckling med parmesansås. Läs receptet här.
Bonpas Châteauneuf-du-Pape passar till en fin bit kött, Oxfilé med potatiskaka och portvinssås. Läs receptet här.
Fräscha och friska Sancerre Le Rochoy gör sig rätt till sin like i matväg, en härlig Sallad med betor, getost och pepparrot. Läs receptet här.
145 kr
Äntligen är den här - P.Lex Langhe Nebbiolo! En riktigt grym årgång för området och ett...
125 kr
P.lex Prosecco är ett bubbel framtagen av artisten tillika sommeliern Petter Alexis och The Wine Team....
Hjortfilé med jordärtskockstomp och svampsås som serveras med brysselkål, grönkål och ett glas rött är en underbar anrättning till helgen.
Alla älskar pizza! I den här varianten läggs nästan alla pålägg på efter gräddning.
Gör så här Recept: Sanna Ohlander Foto: Torbjörn Lagerwall
"Plåtmat" när den är som godast. Kyckling får kycklingen sällskap av salami, oliver, potatis, paprika och en len parmesansås.
En tidslös och elegant rätt med smakerna på rätt ställe!
Sallad med två olika sorters betor och chèvre!