Vivas nyårsmeny 2019
Årets nyårsmeny börjar med en läcker rätt på smörstekta pilgrimsmusslor, vidare till lågtempererad hjortfilé som serveras med jordärtskockstomp och en mustig svampsås för att avslutas i stil med en len chokladmousse med kanderade hasselnötter. En riktig nyårsmeny alltså!
Meny
Förrätt
Smörstekta pilgrimsmusslor med örtmajonnäs
Huvudrätt
Hjortfilé med jordärtskockstomp och svampsås
Dessert
Chokladmousse med kanderade nötter och färska fikon
Vintips till menyn
Självklart inleder vi nyårsmiddagen med champagne. Till de smörstekta pilgrimsmusslorna serverar vi eleganta Alice Bardot Cuvée Belle Noire Brut med toner av citrus, äpple, bröd och smör som speglar dom smöriga smakerna i rätten.
Till hjortfilén servera vi ett fruktigt och fyllig vin från Spanien Castillo Monjardin Crianza, med kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, kakao, svarta vinbär! Ett rustikt vin som klarar av viltköttets struktur och med härligt fruktiga toner som gifter sig med stompet och såsens lilla sötma.
Till desserten tycker vi att ett mousserande vin med restsötma passar allra bäst. ”Mousse” på tallrik och i glas funkar riktigt bra ihop då strukturerna påminner om varandra. Julià & Navinès Cava Organic Semi Seco är ett utmärkt val i sammanhanget!