Alice Bardot Cuvée Belle Noire Brut
299 kr 301 kr
Krispig champagne, perfekt till mingel och snittar!
Årets nyårsmeny börjar med en läcker rätt på smörstekta pilgrimsmusslor, vidare till lågtempererad hjortfilé som serveras med jordärtskockstomp och en mustig svampsås för att avslutas i stil med en len chokladmousse med kanderade hasselnötter. En riktig nyårsmeny alltså!
Förrätt
Smörstekta pilgrimsmusslor med örtmajonnäs
Huvudrätt
Hjortfilé med jordärtskockstomp och svampsås
Dessert
Chokladmousse med kanderade nötter och färska fikon
Självklart inleder vi nyårsmiddagen med champagne. Till de smörstekta pilgrimsmusslorna serverar vi eleganta Alice Bardot Cuvée Belle Noire Brut med toner av citrus, äpple, bröd och smör som speglar dom smöriga smakerna i rätten.
Till hjortfilén servera vi ett fruktigt och fyllig vin från Spanien Castillo Monjardin Crianza, med kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, kakao, svarta vinbär! Ett rustikt vin som klarar av viltköttets struktur och med härligt fruktiga toner som gifter sig med stompet och såsens lilla sötma.
Till desserten tycker vi att ett mousserande vin med restsötma passar allra bäst. ”Mousse” på tallrik och i glas funkar riktigt bra ihop då strukturerna påminner om varandra. Julià & Navinès Cava Organic Semi Seco är ett utmärkt val i sammanhanget!
299 kr 301 kr
Krispig champagne, perfekt till mingel och snittar!
97 kr
Sveriges Favoritcava är en frisk cava med generös fruktighet. Finns i alla butiker.
En läcker förrätt med smörstekta pilgrimsmusslor med örtmajonnäs som serveras på stekt surdegsbröd tillsammans med spenat och päron.
Hjortfilé med jordärtskockstomp och svampsås som serveras med brysselkål, grönkål och ett glas rött är en underbar anrättning till helgen.
En ljuvligt len chokladmousse med kanderade nötter och färska fikon