Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Millésimé Brut 2020
169 kr
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, kex, fransk nougat, kryddor och apelsin.
Minitaco, pilgrimsmussla och oxfilé – årets sista kväll är vi värda en riktigt trevlig middag! Årets nyårsmeny består av en förrätt och två lite mindre varmrätter. Rätterna är otroligt vinvänliga och du hittar ett skräddarsytt vin till respektive recept.
God och festlig munsbit som dessutom är enkel att göra. Servera i sällskap med Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Millésimé Brut 2018, en exklusiv årgångscrémant av mycket hög klass där syran plockar upp fänkålens fräschör och lättar upp majonnäsens feta intryck samtidigt som de skarpa tonerna i vinet kompletterar den milda, söta smaken av räkor.
Pilgrimsmusslor med juliennegrönsaker, löjromssmörsås och gaffelmosad mandelpotatis är en vinvänlig klassiker. I glaset serverar vi prisbelönta Von Wallberg Riesling Trocken, en succényhet från Tyskland vars gyllne frukt gifter sig med pilgrimsmusslan och rättens trevliga citrustoner plockas upp av vinet på ett angenämt sätt.
Oxfilé är en riktig klassiker till nyår! Här serveras den med kålrabbi som anrättas på två lika vis, en god potatiskaka och till det väljer vi Cafaggio Chianti Classico Organic. Detta fylliga vin, från ett av världens mest erkända vindistrikt, bjuder på eleganta tanniner som går fint ihop med köttets textur och en pigg syra som gifter sig med den picklade kålrabbin.
Gott nytt år!
169 kr
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, kex, fransk nougat, kryddor och apelsin.
129 kr
En Riesling med frisk syra som kan beskrivas som tidlös och ambitiös med sina toner av citrus, lime, krispiga gröna äpplen och persika.
Tre smakrika tilltugg som passar perfekt till bubbel i glaset. Enkla, supergoda och eleganta!
En riktigt festlig och fräsch dessert med vackert rosa rosébubbel!
Vi tipsar om fem bra förslag på mousserande viner till nyårsfirandet!