Caia La Guardia
79 kr
Caia La Guardia, 79 kr! Perfekt för den som vill njuta av Piemonte utan att spräcka budgeten. Ett säkert kort och kanske ditt nya husvin?
Flankstek med rödbetsgratäng är en smakrik rätt med moderna smaker. Servera med ett fylligt och smakrikt rödvin med struktur. Vinets fruktighet går fint ihop med den lilla sötman vi hittar i rödbetorna och strukturen i köttet balanserar vinets tanniner.
Flankstek
700 g flankstek
Salt, svartpeppar och olivolja
Chèvregratinerad rödbetsgratäng
500 g rödbetor
5 dl crème fraîche
150 g chèvre
Salt
Hasselnötsvinägrett
75 g rostade hasselnötter
3 msk balsamicovinäger
2 msk olivolja
Salt
Till servering;
150 g ruccola
1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet.
2. Värm ugnen till 200 C.
3. Skär betorna i mindre bitar.
4. Blanda betorna med crème fraîche och smaka av med salt.
5. Lägg blandningen i en ugnsfast form.
6. Smula över chèvren och ugnsbaka i ca 30 minuter.
7. Hacka hasselnötterna grovt
8. Blanda med vinägern, oljan och en nypa salt.
9. Salta och peppra flanksteken.
10. Värm en stekpanna till högsta temperatur och stek flanksteken ca 3-4 minuter på varje sida tills den fått fin brynt färg.
11. Ugnsbaka flanksteken bredvid gratängen ca 5 minuter tills kärntemperaturen når ca 45 C.
12. Låt den vila ett par minuter före tranchering (då vilar flanksteken upp till en kärntemperatur på ca 52 C).
13. Lägg på ruccola och ringla över hasselnötsvinägretten. Servera med gratäng och trancherat kött.
79 kr
Caia La Guardia, 79 kr! Perfekt för den som vill njuta av Piemonte utan att spräcka budgeten. Ett säkert kort och kanske ditt nya husvin?
Jordärtskocka på tre vis lyfter den här lammrätten till fantastiska nivåer!
En härlig grillmiddag med något för alla att välja mellan.