Alpha California
219 kr
Väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.
Den här grillrätten erbjuder något till alla, och när vi har många olika proteiner tillsammans med olika tillbehör vill vi gärna servera ett medelfylligt vin med generös frukt som kan matcha alla intrycken i middagen. I glaset väljer vi ett generöst rött vin med härligt fruktiga toner som matchar både ost och grönsaker samt med en härlig fatkaraktär som går riktigt fint ihop med den sotade smaken vi får från grillningen.
2 skivor entrecote a 250 g
300 g halloumi
500 g broccoli
50 g gruyerost
Hasselnötsvinägrett
50 g rostade hasselnötter
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
salt
1. Hacka hasselnötterna lite grovt och blanda med vinägern och oljan och smaka av med salt.
2. Skär halloumin i 1-centimeters skivor.
3. Skala stjälken på broccolin och skär sedan broccolin i klyftor. Ringla lite olja över broccolin och halloumin. Salta och peppra entrecoten.
4. Värm grillen till hög temperatur.
5. Grilla halloumin ett par minuter på varje sida till fin grillad yta.
6. Grilla entrecôten ett par minuter på varje sida tills den är medium och med en fint grillad yta. Låt den vila på en skärbräda ett par minuter och skiva sedan upp den.
7. Grilla broccolin några minuter runt om till fin yta.
8. Lägg broccolin på ett serveringsfat och ringla över vinägretten, Riv sedan över gruyèreosten och servera direkt tillsammans med halloumin och entrecôten.
219 kr
Väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.
En underbar förrätt i sällskap med en krispig riesling.
En ljuvlig vacker och god dessert inspirerad av nobelmiddagens dessert 2018, serverad med samma vin som då.