Réserve de Bonpas Côtes-du-Rhône
99 kr
Ett smakrikt, kryddigt vin från Rhône med inslag av peppar, plommon, lagerblad, mörka bär och lakrits. Passar utmärkt till smakrika kötträtter!
Fransk fröjd som får en somrig touch med dragonmajonnäs och grillat levainbröd! Till den somriga anrättningen serverar vi ett franskt rött vin med fruktig smak, frisk syra och en liten strävhet. Vinets friska syra möter upp friskheten i såsen och vinets lilla strävhet balanseras av köttets struktur vilket skapar en härlig samklang mellan mat och dryck.
600–800 g flankstek
Salt
Nymald peppar
1 isbergssallad
4 tomater
4–6 rejäla skivor levain
Cornichoner
Dragonmajonnäs
1 dl hackad färsk dragon
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk dijonsenap
2 msk urkramad kapris
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
2 dl majonnäs
Salt
Nymald peppar
1 paket bacon, 140 g
1. Mixa allt utom majonnäs, salt, peppar och bacon till en slät sås.
2. Vänd ner dragonoljan i majonnäsen, lite i taget. Smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna före servering.
3. Knaperstek baconet i torr panna. Låt rinna av på hushållspapper och strimla. Vänd ner baconet i såsen strax före servering.
4. Skär några sneda, ytliga snitt i köttet. Salta och peppra. Grilla köttet över glöd tills innertemperaturen är 57 grader.
5. Vira in köttet i aluminiumfolie och låt vila cirka 5 minuter innan det skärs upp.
6. Skär i tunna skivor vid servering. Tänk på att skära köttet rakt ned och över köttfibrerna. Skär du sneda skivor och längs med fibrerna blir köttet segt.
7. Skär salladen i fyra klyftor. Grilla den ena snittytan tills den får fin färg, låt den andra sidan behålla sin krispighet.
8. Dela tomaterna, grilla på snittytan till fina grillränder. Vänd och grilla tills de blir mjuka med lite tuggmotstånd i mitten.
9. Grilla brödet.
10. Lägg upp allt upp på en stor bricka: Grillad flankstek, majonnäs, grillat bröd, grillade grönsaker och cornichoner.
99 kr
Ett smakrikt, kryddigt vin från Rhône med inslag av peppar, plommon, lagerblad, mörka bär och lakrits. Passar utmärkt till smakrika kötträtter!
Flankstek med rödbetsgratäng och ett fylligt, fruktigt rödvin från nya världen!
Med härliga smaker från medelhavet och saftig grillad flankstek toppad med fräsch gremolata, blir detta en fullträff till middag.