Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Vietnamesisk biffsallad

Den klassiska vietnamesiska biffsalladen med sin härligt sötsyrliga dressing är mångas favorit. Så här inför vår- och sommartid passar det bra att lägga köttet på grillen, och att blanda frukt och krispiga grönsaker som sugar snaps och rädisor i salladen. Till den asiatiska salladen väljer vi ett mjukt rött.

Vintips till receptet
119 kr

Ingredienser

500 g ryggbiff eller entrecôte i bit
Salt
Nymald peppar

Sallad
100 g glasnudlar
½ gurka
Ca 150 g rädisor
100 g sugar snaps eller sockerärter
3–4 salladslökar
2 klyftade nektariner
3 dl grovt strimlad koriander
2 dl grovt strimlad mynta
Ca 4 dl löst packade färska böngroddar
Ca 1 ½ dl grovhackade jordnötter

Dressing
Saft och skal av 2 lime
2 msk fisksås
2 msk rörsocker
1 riven vitlöksklyfta
1 msk japansk soja
1 msk ingefära
1 hackad röd chili

Gör så här 

Dressing

1. Börja med dressingen: Blanda ingredienserna och rör tills sockret löst sig.


Sallad

2. Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Skölj dem i kallt vatten, låt rinna av och klipp dem eventuellt i mindre bitar.

3. Skala gurkan, dela på längden och skrapa ur kärnorna. Skiva gurkan. Dela rädisorna i halvor eller kvartar. Dela sockerärterna på längden.

4. Skiva salladslöken. Klyfta nektarinerna.

5. Blanda nudlar, grönsaker, nektariner, örter, böngroddar och dressing vid servering.

Kött

6. Dela köttet i två tjocka skivor. Grilla på båda sidor, köttet ska ha en rå kärna i mitten. Krydda med salt och peppar.

7. Låt vila under folie några minuter. Skär köttet i tunna skivor och lägg ovanpå salladen vid servering. Strö över jordnötter.


Recept: Caroline Hofberg
Betyg
10 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim 15 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Sashimi i sommarfruktig nudelsallad rosé col
Caroline Hofberg
1 tim

Sashimi i sommarfruktig nudelsallad

Helt klart en av sommarens fräschaste sallader där två asiatiska favoriter får samsas i en och samma rätt: Sashimi och nudelsallad med solmogna nektariner.

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER