Nyanserad, något utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, salvia, mogna jordgubbar, kanel och pomerans. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- och nötkött.
Välrenommerade vinmakarfamiljen Michele Castellani har odlat vin sedan 1945. Idag drivs vinhuset av tre syskon i tredje generation som jobbar tätt tillsammans genom hela produktionen från odling och skörd till selektering och vinifikation. Druvsorter: 75% Corvina, 20% Rondinella och 5% Molinara.
Det vackra Veneto i nordöstra Italien är känt för sina smakrika Amarone-, Ripasso- och Appassimentoviner. Viner som svenska folket har tagit till sina hjärtan. Det är beläget mellan Alperna och Adriatiska havet och står för den överlägset största produktionen av Italiens vinregioner. De mest kända områdena är Valpolicella, Bardolino och Soave, alla belägna på sluttningarna runt södra Gardasjön. De vanligaste blå druvsorterna är corvina, rondinella och molinara, men även merlot, refosco och raboso är kända.