Capitano Rosso
99 kr
Detta är det perfekta vinet till de italienska favoriterna; surdegspizza, en härlig pasta eller lagrade ostar.
I samarbete med importören Tryffelsvinet har vi äran att bjuda in till en exklusiv middag med Bordeauxikonen Jacques Lurton som kommer till Ellery Beach House för att träffa Vinklubben och prova viner från egna slotten tillsammans med en specialkomponerad meny.
Pris: 1 190 kronor per biljett, i priset ingår all mat och dryck
När: Onsdag den 6 april klockan 18:00-22:00
Var: Ellery Beach House, Elfviks Udde, 181 90 Lidingö
Bokning sker via mejl till restaurant@ellerybeachhouse.com
Bouquerones – Grillat bröd, persilja
2021 Château Bonnet Blanc
2020 Château Bonnet Réserve Blanc
Tartar på tonfisk – Tonfisk, ezme, bakad & friterad purjolök, syltad chili, dragonskum
2017 Château de Rochemorin Blanc
2011 Château La Louvière Blanc
Flankstek – Ramslök, kapris, sherry jus, krossad potatis
2018 Divinus de Chateau Bonnet Rouge
2016 Château de Rochemorin Rouge (magnum)
Ost – Fröknäcke, marmelad, rostade nötter
2016 Château La Louvière Rouge (magnum)
1988 Château La Louvière (magnum)
Kaffe eller te efter maten.
För de gäster som bokar denna middag så erbjuder Ellery Beach House rabatt på boende till ett väldigt förmånligt pris (upp till 52% rabatt beroende på rumskategori). De som önskar boka rum till dessa priser går in på deras hemsida, väljer den 6/4 som datum och skriver in koden ”winemakers” i rutan där det står ”rabattkod”. Bokning av detta sker här!
Avbokning av middagen sker senast 31/3 mars till restaurant@ellerybeachhouse.com. Vid avbokning av erbjudandet med middag och övernattning uppmanar vi er att kontakta hotellet via mejl reservation@ellerybeachhouse.com eller telefonnummer 08-505 637 00. Hotellets av- och ombokningsvillkor gäller.
OBS: Om ni har allergier, önskar bli placerade med ett annat sällskap eller vill förmedla annan information till restaurangen, vänligen gör detta till restaurant@ellerybeachhouse.com
Hjärtligt välkommen önskar
Jacques Lurton, Ellery Beach House och Tryffelsvinet!
Förfäderna till dagens Lurtons verkade som mjölnare och druvodlare i området kring Saint-Emilion redan på 1600-talet. Det var emellertid år 1953 som firman André Lurtons historiska era tog vid när den unge hungrige André fick ta över familjeslottet Château Bonnet. André kom under sin närmare 66 år långa karriär att bli en av de mest tongivande vinmakarna i Bordeaux i allmänhet och Graves i synnerhet. Andrés hårda arbete ledde till att familjeföretaget blev en av de största vingårdsägarna med hela 640 hektar vinstockar spritt över sex prestigefyllda Bordeauxappellationer. Vid Andrés död år 2019 lämnade han tyglarna vidare till sin son Jacques Lurton för att föra firman vidare in i framtiden.
99 kr
Detta är det perfekta vinet till de italienska favoriterna; surdegspizza, en härlig pasta eller lagrade ostar.
249 kr
Tillfälligt sortiment: En biodynamisk vingård som levererar en charmerande chianti classico – som gjord för att njuta till det italienska köket.
Lanseringsdatum: 17 jan
Kyckling i ugn, grillad kyckling, kycklinglår eller kycklingklubba? Möjligheterna är oändliga!