Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
Ida Fürst bild

Ida Fürst

Vinet har alltid varit ett stort intresse för mig och har präglat mitt arbetsliv i form av olika roller som går att koppla till mat och dryck. Jag har bland annat arbetat på restaurang, som sommelier på champagnebar, på systembolaget och sist men inte minst med privatimport, där jag idag befinner mig.

2013 utbildade jag mig till sommelier för att stärka min vinkunskap. Även om jag studerat mycket finns det oändligt mycket mer att lära – då vin är inte bara en dryck utan också geografi, hantverk och historia. För mig finns inget bättre än magin som uppstår när du finner balansen mellan ett vin och en välkomponerad maträtt.  Ett vin som i glaset känns strävt och knutet kan i rätt matkombination öppna upp sig och släppa ifrån sig en rad toner du inte känt från början. Mitt jobb är att sätta rätt vin på rätt ställe.

Ida Fürsts tips och inspiration

Lammstek med salsciccia, fänkål och krämig rotfruktsgratäng och balsamicosky
Ida Fürst bild

Påskmeny – sparris och lamm

Äntligen dags för högtiden som sätter guldkant på våren – påsken! I årets påskmeny har vi tagit fram en 2-rättersmeny där sparris är förrättens stjärna och en magiskt god varmrätt där lammstek givetvis spelar huvudrollen i kalaset.

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)
Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER