Il Vero Siciliano
89 kr
Från Siciliens hjärta till ditt glas – ekologiska Il Vero Siciliano! Il Vero Siciliano – en...
Klara Linds matresa mot kulinariska höjder började tidigt. Redan som liten bebis fick hon smaka löjrom av sin morfar och gillade det! Inte konstigt att denna unga smaksäkra kvinna tog hem titeln som Sveriges mästerkock 2017!
Vi fick en pratstund med den värdiga vinnaren av programmet Sveriges Mästerkock 2017 och ställde några snabba frågor.
Grattis Klara! Hur känns det att ha vunnit Sveriges Mästerkock?
– Fantastisk, jag vill bara explodera!
När bestämde du dig för att söka till programmet?
– Jag har sett alla säsonger och ibland tänkt att det där momentet kan jag göra bättre själv. Så då bestämde jag mig för att söka till denna säsongen.
Hur var stämningen bland deltagarna under inspelningen?
– Det var många riktigt starka tävlingsmänniskor så det blev en väldigt konkurrens bland deltagarna. Alla gillade nog inte att en ung tjej som jag tog plats och var lite kaxig.
Hur kändes det att bli bedömd av juryn.
– Det var sjukt nervöst. Jag har en stor respekt för juryn och deras kunskap.
Vilken rätt var du mest respektive minst nöjd med under programmets gång?
– Minst nöjd med var jag såklart med kåldomarna som inte hann bli färdiga. Jag vågade lite för mycket där. Och mest nöjd var jag med min Gazpacho.
Har du någon köksförebild du ser upp till?
– Ja, jag gillar Gordon Ramsey, både hans matlagning och hans burdusa stil. Sedan gillar jag Hesten Blumenthals matlagning också.
Är det den typen av mat du bjuder dina vänner på hemma hos dig eller vad bjuder du på då?
– Jag brukar faktiskt bjuda på en vällagad spaghetti och köttfärssås som fått koka länge och servera en stor god sallad till.
Vad tycker du är ett måste i köket vad det gäller redskap och råvaror?
– Bra knivar är ett måste. Ska jag laga mat i någon annans kök brukar jag ta med mina egna knivar. Pratar vi råvaror måste jag säga lök och citrus. Jag älskar citrus!
Hur ser din framtida matresa ut, vad vill du göra framöver?
– Jag vill jobba som matkreatör och inspiratör. Efter mina år inom restaurangbranschen så lockar inte kockyrket på en restaurang då jag har sett hur slitigt det jobbet är. Men lite gästspel då och då vore kul då jag saknar restauranglivet.
Och slutligen, om du skulle vara en råvara, vilken råvara skulle du vara då?
– Då skulle jag vilja vara en svart tryffel som en söt tryffelhund letar upp.
Vi har ett exemplar av Klara Linds fina kokbok Sydamerika – Min matpassion (Bonnier Fakta) att tävla ut bland våra läsare. För att vara med och tävla, signa upp dig på vårt nyhetsbrev samt skriv ett mail till oss på viva@vivavinomat.se och berätta vad du skulle laga för maträtt om du sökte in till Sveriges Mästerkock. En jury hos Viva Vin & Matklubb utser en vinnare. Tävlingen pågår fram till den 2o april och vinnaren meddelas via mail samt här.
Update 20 April: Den lyckliga vinnaren av kokboken är Jessica Koljo, grattis!
89 kr
Från Siciliens hjärta till ditt glas – ekologiska Il Vero Siciliano! Il Vero Siciliano – en...
179 kr 230 kr
För dig som älskar amerikansk pinot noir! Nu stor prissänkning från 229 kr till 179 kr.
Nu börjar vi längta lite efter att laga lite mer rustika hösträtter, gärna med äpple i....
Jubileumstävling! Vinn en vingårdsupplevelse i Piemonte