Vin till pannkaka!
När man tänker på att laga pannkakor till middag är det inte alltid en självklarhet att servera vin till. Så när tillfället väl infinner sig kanske inte vinvalet känns givet? Här listar vi därför våra bästa tips på vin till pannkaka.
Klassiska pannkakor
Pannkakor är en äggbaserad rätt och ägg tillsammans med vin är ingen lätt kombination. Äggets protein reagerar nämligen på vinets höga syra och sträva tanniner vilket kan riskera i en smakkrock och metallisk smak i munnen. Välj därför ett lent vin med balanserad syra när du serverar pannkakor. Vinet bör också besitta en generös frukt som kan möta upp de söta tillbehören som sylt och socker som vi ofta adderar till våra pannkisar. Testa till exempel Bestheim Pinot Gris Premium Réserve.
Amerikanska Pannkakor
Pannkakor är en riktig brunchfavorit, speciellt amerikanska pannkakor. Till dessa fluffiga delikatesser rekommenderar vi ett fruktigt mousserande vin. Prosecco Pizzolato Organic är ett klockrent val.
Crepes
Till crepes som ofta har en matig och salt fyllning är vinvalet lite enklare. Här väljer vi ett rött, fruktigt aromatisk vin som flirtar med svampfyllningens umami. Det är dock viktigt att inte välja ett för tanninrikt och strävt vin då detta kommer krocka med ägget i pannkakan. Vi rekommenderar Revenge of The Little Pig.