Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Flädersaft

Ingenting går upp mot ett glas iskall flädersaft och detta lätta recept på hemmagjord saft lämnar ingen besviken. Den här saften är också en perfekt deltagare i sommarens drinkar. Försvara saften i frysen och skopa upp i ett glas och fyll på med ett fruktigt mousserande vin. Så enkelt och så läskande festligt!

Ingredienser

30 fläderblomsklasar
3 citroner
1 1/2 l strösocker 
1 1/2 l vatten
1 msk citronsyra 

Gör så här

1. Skölj citronerna noga och skär i skivor.

2. Separera blomklasarna från grova skaft och skölj i ljummet vatten. Låt rinna av.

3. Varva citron och blomklasar i en bunke.

4. Koka upp vattnet och socker tills sockret löst sig.

5. Blanda ner citronsyran.

6. Häll den heta sockerlagen över flädern och citronerna.

7. Låt stå i rumstemperatur tills det svalnat.

8. Täck sedan bunken och låt stå i kylskåp eller sval matkällare i 2-3 dygn.

9. Sila av saften och fyll i flaskor och försvara i kylen.

Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Topprankat vitt till Vivas favoritpasta
Krämig pasta & portugisisk fyndbox. Läs mer här:

LÄS MER