Tina Chardonnay Reserve box
329 kr
Mästerkocken Tina Nordströms har valt ut och skapat en serie matvänliga viner som matchar hennes bästa...
En krämig risotto som värmer höstmörkret! Här möts rotsellerins milda sötma, vitlökens arom och en hint av vitt vin i en len, smakrik rätt som lyfts av nyriven parmesan – och gärna en skiva hösttryffel på toppen. Servera med ett glas fyllig Chardonnay för en riktigt lyxig kväll.






4 portioner
3 dl Carnaroliris
2 små vitlöksklyftor
150 g rotselleri
Olivolja och smör till stekning
2 dl torrt vitt vin
Ca 1 liter kycklingbuljong
1 salladslök
Ca 75 g parmesanost, riven
1liten hösttryffel om ni vill lyxa till det vid servering
salt och svartpeppar från kvarn
1. Skala vitlök och selleri, krossa vitlöken fint och riv sellerin.
2. Fräs riset och vitlöken med ett par matskedar smör och olivolja i en kastrull, tillsätt riven selleri och låt riset bli lite lätt genomskinligt.
3. Häll på vitt vin och låt det dunsta in, tillsätt sen varm buljong i omgångar. Riset ska sjuda, en god risotto ska inte skyndas!
4. När riset börjar kännas al dente efter ungefär 18 minuters, vänd ner en rejäl klick smör , riven parmesan och sätt på locket -stäng av värmen och sjung en vaggvisa . Låt stå 1-2 minuter så osten smälter ut.
5. Skär surdegsbaguetten i skivor och stek dem gyllenbruna i lite smör på medelvärme
6. När brödet svalnat något, spritsa ut ricottan i ett generöst lager.
7. Toppa med honungsmarinerade björnbär, några blad färsk timjan och eventuellt grovt hackade valnötter för extra crunch.
8. Smaksätt risotton med salt och peppar . Lägg upp och toppa nu risotton med finskuren salladslök och riv färsk tryffel över vid servering!
329 kr
Mästerkocken Tina Nordströms har valt ut och skapat en serie matvänliga viner som matchar hennes bästa...