Cafaggio Chianti Classico Organic
165 kr
Kryddig och fyllig Chianti Classico med tydlig fatkaraktär!
Lyxig oxfilé som serveras med kålrabbi på två olika vis och läckert smördegsinbakad potatis. Till denna anrättning väljer vi ett fylligt rött vin från Chianti Classico med eleganta tanniner som går fint ihop med köttets textur och en pigg syra som gifter sig med den picklade kålrabbin. De kryddiga tonerna i vinet matchar persiljan i den gräddkokta kålrabbin på bästa sätt!
Oxfilé
500 g putsad mittbit av oxfilé
olivolja, smör, salt och svartpeppar
Picklad kålrabbi (förbereds med fördel dagen före)
½ dl ättika
½ dl strösocker
1 dl vatten
150 g kålrabbi
salt
Smördegsinbakad potatis
400 g fast potatis
1 färsk smördegsplatta, ca 20×20 cm
1 ägg
olivolja, smör och salt
Gräddkokt kålrabbi
300 g kålrabbi
3 dl vispgrädde
2 msk hackad persilja
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7. Salta och peppra oxfilémedaljongerna. Värm en stekpanna med smör och olivolja till högsta temperatur och stek oxfilén ca 2 minuter på varje sida (kärntemperaturen bör vara ca 48° C när du lyfter av den så efterbakar den till cirka 55° C).
8.
Receptet är beräknat till 4 portioner som mindre varmrätt, anpassad efter nyårsmenyn med en förrätt och 2 varmrätter. Vill du äta denna rätt som en varmrätt så räkna receptet x 1 ½.
165 kr
Kryddig och fyllig Chianti Classico med tydlig fatkaraktär!