Black Tower Club Edition Pinot Noir Rosé
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
En fräsch sallad med sälta och krispighet från kycklingen, söt pumpa och mustiga toner från svamp. Till denna goda och matiga sallad vill vi servera ett fylligt och fruktigt rosé vin. Frukten i vinet möter pumpans lite söta kött och dämpar beskan från salladsbladen.
Sallad
1 huvud cosmopolitansallad
½ huvud ekbladsallad
200 g butternut pumpa
4 skivor dagsgammalt surdegsbröd
3 msk rapsolja
200 g gula kantareller eller den svamp som är i säsong
2 dl kokta gröna linser
salt och svartpeppar
rostade pumpafrön
Senapsvinaigrette
2 msk senap
1 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
1 dl rapsolja
Salt och peppar
Krispig kyckling
400 g kycklinglårfiléer
1 dl mjöl
2 ägg
2 dl pankoströbröd
1 dl parmesanost eller grana padano
1 citron
salt
Salladen:
1. Skölj och slunga salladssorterna torra.
2. Skala och tärna pumpan i 2×2 cm stora tärningar, spara fröna och baka dem i ugnen på 200C tillsammans med pumpan i 10 min, ta ut fröna och låt pumpan gå 10 min till.
3. Plocka surdegsbrödet i ”tussar” och stek dem gyllene i rapsolja, låt rinna av på hushållspapper.
4. Putsa kantarellerna och riv de större i mindre bitar, stek dem gyllene i smör och lägg dem på ett papper.
5. Smaka upp linserna och pumpan med salt och peppar.
Senapsvinaigrette:
6. Vispa samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Krispig kyckling:
7. Skär kycklinglårfiléerna i 5 cm stora bitar, panera dessa i tur och ordning med: mjöl, uppvispat ägg samt panko och riven parmesan. Stek kycklingen i olja på medelhög värme tills den är gyllene.
8. Pressa citronen över, smaka av med salt.
Vid servering:
[step]Blanda salladen med pumpa, kantareller och linser. Salta och peppra, fördela surdegskrutonger och nystekt kyckling på salladen. Toppa med vinaigrette och rostade pumpafrön.
99 kr
"Imponerande" och "synnerligen prisvärd" rosényhet! Fyndstämplat!
En riktigt fräsch grillrätt - perfekt heta sommardagar.
En värmande rätt fylld av smaker och kontraster.