Lunadoro Rosso di Montepulciano
99 kr
Nyhet från nobelvinsproducenten! Fruktigt och kryddigt rött från Toscana
MAGGIO – Det självklara valet från Piemonte! När vinexperter får frågan om de måste välja endast en vinregion att dricka viner ifrån i resten av sitt liv är svaret ofta Piemonte. Här skapas eleganta viner med fräschör kombinerat med ett djup och ordentligt struktur.
Maggio Barbera d’Asti bjuder på en generös och balanserad smak med toner av körsbär, björnbär, viol, plommon, vanilj, kryddor, choklad. Vinet har ett långt och kryddigt avslut och är som skapt för det italienska kökets smakrika rätter, charkbrickan eller varför inte grillat?
Vinet är redo att drickas nu men vinmakaren Luigi Dezzani rekommenderar även att lägga undan några flaskor för framtiden då vinet kan lagras i 10-12 år. Sannerligen ett vin att åldras med!
Barbera ansågs länge vara en inhemsk skatt och har sedan urminnestider kallats – det italienska folkets vin. Druvorna växer på de bästa vingårdslägena i en idyllisk miljö och det sägs att de bästa Barbera vinerna kommer från just Asti. Sedan 2008 har vinerna från Asti den högsta kvalitetsbeteckningen som finns i Italien – DOCG!
Maggio Barbaresco är ett utmärkt matvin gjort på den eleganta druvan Nebbiolo. Vinet går i toner av rosor, mogna jordgubbar och körsbär och man hittar också noter av viol och kryddor. Vinet har legat på lagring i totalt 26 månader varav minst 9 månader på ekfat vilket gör att smaken och doften blir mer komplex och framträdande. Att man tillverkerar världens främsta matviner i Barbaresco är inget att tveka på. Matcha gärna vinet till grillpremiären eller varför inte till en god pasta?
Barolo – ett av de mest populära och berömda italienska vinerna, känt som Italiens kungliga vin och ett av landets främsta vinområden. Baroloviner är gjorda av druvan Nebbiolo och utmärker sig framför allt för sin höga syra- och tanninhalt. När dessa balanseras i kombination med rätt mat nås nya smakhöjder och resultatet blir ett enastående vin!
Maggio Barolo kännetecknas som en väldigt ursprungstypisk Barolo, ljus tegelröd färg och en fräsch doft av körsbär, rosor och nypon. Smaken är koncentrerad och fylld med klassiska inslag så som bigarråer, viol, pomerans och viss pepprighet, eftersmaken är lång och elegant. Vinet är redo att drickas nu men vinmakaren Luigi Dezzani uppskattar att just denna årgång kan lagras till 2031.
Serveras gärna i en stor kupa till en vårig risotto med lagrad ost eller varför inte till en grillad köttbit med potatisgratäng. Även tryffel är en riktigt bra smakvän till Nebbiolo. Buon Appetito!
99 kr
Nyhet från nobelvinsproducenten! Fruktigt och kryddigt rött från Toscana
229 kr
Från hjärtat av Coastal Region kommer Systembolagets enda vita Fair-for-life certifierade box från Sydafrika lika lockande i doften som i gommen.
Tryffelpasta - en restaurangklassiker du nu kan laga hemma.