G.D. Vajra Barolo Albe
299 kr
Strålande 94 poäng till 2024 års ”bästa Barolo”. Servera topprankat rött till krämig tryffelpasta
Tryffel, den lyxiga svampen, gifter sig bra med ett fylligt rött vin med frisk syra. Vinets fruktiga toner av mörka bär och kryddighet lyfter smakerna i den här krämiga tryffelpastan, medan syran balanserar de feta komponenterna som grädde och ost.
500 g färsk pasta
500 g trattkantareller
1 gul lök
2 ½ dl vispgrädde
5-10 g färsk tryffel (kan ersättas med några droppar tryffelolja)
salt och svartpeppar
Till servering:
50 g gruyèreost
1. Ansa trattkantarellerna. Skala och finhacka löken.
2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
3. Värm en stekpanna med olivolja till medelhög temperatur.
4. Stek trattkantarellerna några minuter tills de är ordentligt brynta. Lägg ner löken och stek vidare i en minut.
5. Häll på grädden och låt det koka ett par minuter.
6. Tillsätt pastan och smaka av med salt och peppar.
7. Toppa pastan med riven gruyèreost och riven tryffel.
299 kr
Strålande 94 poäng till 2024 års ”bästa Barolo”. Servera topprankat rött till krämig tryffelpasta
Krämig svamppasta och ett glas rött!
Favorititalienaren carbonara serverad med ett fylligt vitt vin. En givet hitt!