Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Krämig tryffelpasta med trattkantareller och gruyèreost

Tryffel, den lyxiga svampen, gifter sig bra med ett fylligt rött vin med frisk syra. Vinets fruktiga toner av mörka bär och kryddighet lyfter smakerna i den här krämiga tryffelpastan, medan syran balanserar de feta komponenterna som grädde och ost.

Vintips till receptet
299 kr

Ingredienser

500 g färsk pasta
500 g trattkantareller
1 gul lök
2 ½ dl vispgrädde
5-10 g färsk tryffel (kan ersättas med några droppar tryffelolja)
salt och svartpeppar

Till servering:
50 g gruyèreost

Gör så här

1. Ansa trattkantarellerna. Skala och finhacka löken.

2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

3. Värm en stekpanna med olivolja till medelhög temperatur.

4. Stek trattkantarellerna några minuter tills de är ordentligt brynta. Lägg ner löken och stek vidare i en minut.

5. Häll på grädden och låt det koka ett par minuter.

6. Tillsätt pastan och smaka av med salt och peppar.

7. Toppa pastan med riven gruyèreost och riven tryffel.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
20 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

G.D. Vajra Barolo Albe

G.D. Vajra Barolo Albe

299 kr

Strålande 94 poäng till 2024 års ”bästa Barolo”. Servera topprankat rött till krämig tryffelpasta

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER