Capitano Rosso
99 kr
Detta är det perfekta vinet till de italienska favoriterna; surdegspizza, en härlig pasta eller lagrade ostar.
Vi fick en härlig pratstund med Sveriges Mästerkock dagen efter att vinsten annonserades ut. Framöver kommer ni kunna hitta några av Catarina Könings vackra recept här hos oss på Viva Vin & Matklubb.
Grattis! Hur känns det?
– Fantastiskt!
Vilken revansch! Hur la du upp din träning inför denna säsong?
– Jag har inte direkt pluggat utan kört på i köket. Kört min stil och det som känns tryggt. Jag ville visa juryn att jag hade mer att ge än de fick se förra säsongen. Jag hade varit nöjd om jag kom topp 12 så när jag kom topp fyra var det riktigt härligt. Fisksoppan kändes avgörande då jag aldrig lagat det förr, bara ätit det på restaurang. Men det gick vägen.
Vad har du tyckt varit svårast under tävlingen? Vilket tekniskt moment?
– Är glad att vi slapp stycka djur, det kan jag inte. Jag känner mig trygg i köket och är pillig av mig och det har jag kunnat luta mig mot.
Hur ser ditt vinintresse ut? Favoritvinsort?
– Jag älskar Amarone. Har även börjat gilla lite elegantare Zinfandelviner, och Pinot Noir är väldigt gott till anka.
Har du någon köksförebild?
– Det finns så många duktiga nuförtiden. Jag älskar att se kockarnas kamp och för att se hur de jobbar och deras tekniker i köket. Om jag ska välja en favorit ligger Tommy Myllymäki bra till.
Hur kändes det att bli bedömd hela tiden under tävlingen?
– Man blev stressad när de hela tiden ställde frågor under matlagningens gång. Men den strängaste juryn har jag hemma i min man. Han kan säga att han tyckte det var ”godare igår”.
Bästa tips i köket?
– Våga testa nytt. Var inte feg i köket utan våga vidga vyeerna. Rent konkret ska man hela tiden smaka av och smaka upp och jobba med maten. En sås utvecklas hela tiden medan den kokar.
Var hittar du matinspiration?
– Jag tittar mycket på bilder på Instagram för inspiration. Det är ett bra sätt att sätta igång tankarna kring nya rätter.
Här hittar du receptet på Catarina Königs auditionrätt steamed buns med halstrad tonfisk.
99 kr
Detta är det perfekta vinet till de italienska favoriterna; surdegspizza, en härlig pasta eller lagrade ostar.
249 kr
Tillfälligt sortiment: En biodynamisk vingård som levererar en charmerande chianti classico – som gjord för att njuta till det italienska köket.
Lanseringsdatum: 17 jan
Kyckling i ugn, grillad kyckling, kycklinglår eller kycklingklubba? Möjligheterna är oändliga!