Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Ingredienser

Ingredienser
Björnbär
100 gram smör
1,5 dl råsocker/strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 dl mandel
knappt 1 tsk bakpulver
1 krm salt

Tillbehör
Lättvispad grädde, vaniljsås
eller vaniljglass

En mycket lättlagad smuldegspaj med björnbär. Vi serverar gärna denna björnbärssmulpaj med lättvispad grädde men den är lika god med vaniljsås eller vaniljglass till.

Förberedelser & tillagning

Värm ugnen till 200 grader.

Hacka mandeln medelfint. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Gör kuber av smöret och nyp ihop med övriga ingredienser tills det blir en smulig deg.

Täck botten av en pajform med björnbär. Andelen bär/ smuldeg är en smaksak, ett tunt eller tjockt lager bär avgör du.
Smula pajdegen över björnbären och grädda långt ner i ugnen i cirka 30- 40 minuter. Pajen ska vara lätt gyllenbrun i färgen när den är klar.

Servera björnbärssmulpajen varm eller ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.

Betyg
2 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Imponerande" rosényhet
Torrt och krispigt roséfynd - finns nu att beställa!

LÄS MER