In the MOOD for Rosé
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
Gör gazpacho i olika färger och servera som aptitretare i shotsglas. För en gul gazpacho, använd gul paprika och gula tomater. Önskas en grön gazpacho, använd grön paprika och gula eller gröna tomater. En näve färsk spenat i den gröna ger extra fin grön färg. För röd klassisk gazpacho använd röd paprika och röda tomater. Vinvalet blir ett härligt bärigt rosévin.
0,5 gurka
1-2 klyftor vitlök
3 dl grönsaksbuljong
1-2 msk vinäger (vitvins- eller rödvinsvinäger)
0,5 tsk salt (gärna örtsalt)
0,5 tsk socker
400 g polpa/konserverade tomater
3-4 st färska tomater
1 st röd paprika
1 st medelstor skiva ljust bröd
1,5 msk olivolja
1. Skala gurkan. För en extra len och extra god gazpacho skala även tomater och paprika. Om tomaterna är fasta, kan du skala dem med potatisskalare, annars kan du skära ett kryss i tomaterna och skålla dem i ett par minuter i kokhett vatten tills skalet börjar krulla upp sig. Skölj tomaterna och dra loss skalet. Skalet på paprikan tas lättast bort genom att bränna bort det. Hetta upp ugnen till ca 225 grader. Lägg stora bitar av paprika med skalsidan uppåt på bakpappersklädd plåt och ställ högt i ugnen tills skalet svartnar och är bubbligt. Skölj paprikan i kallt vatten och gnid loss skalet.
2.
Skär grönsakerna i bitar och mixa med vitlök, bröd och buljong. Tillsätt vinäger, socker, salt, bröd och olivolja. Mixa ihop och smaka av med peppar och mer salt om det behövs. Önskas extra sting, tillsätt lite tabasco. Ställ kallt.3. Ät soppan väl kyld. Gärna med en isbit om det är varmt ute eller toppa soppan med fintärnad gurka och tomat och ringla över lite olivolja. Servera med till exempel bröd och charkuterier, fetaostgifflar eller varför inte en bruschetta med räkor.
199 kr
Friskt och fruktigt rosévin från soliga Sydafrika med toner av hallon, persika och jordgubbar.
205 kr
Il Barone Organic Rosé är ett ekologiskt rosévin på bag-in-box från Spanien. De smakrika druvorna bakom...
Ljuvliga tomater fyllda med svarta oliver, sardeller, vitlök, olivolja och toppade med vällagrad parmesanost. En rätt som för tankarna till Sicilien