Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Fyllda tomater som på Sicilien

Ljuvliga tomater fyllda med svarta oliver, sardeller, vitlök, olivolja och toppade med vällagrad parmesanost. En rätt som för tankarna till Sicilien. Servera som de är med lite bröd för en lättare lunch eller som förrätt. Tomaterna gör sig också bra som huvudrätt, gärna tillsammans med stekt eller grillad vit fisk vid sidan om.

Vintips till receptet
115 kr

Ingredienser

8 tomater
1 bananschalottenlök
2 vitlöksklyftor
ca 2 skivor vitt surdegsbröd
8 sardellfiléer i olja
ca 70 g goda svarta oliver
2 tsk kapris
1 knippe persilja
1 msk färsk oregano
1/2 dl riven parmesanost
olivolja

Tillbehör
Bröd/baguette
(Stekt eller grillad vit fisk)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur innehållet. Ställ dem sedan upp och ner på en skärbräda för att rinna av.

3. Hacka lök och vitlök fint. Stek på medelvärme i rikligt med olivolja tills löken blivit mjuk och genomskinlig.

4. Riv parmesanosten.

5. Mixa övriga ingredienser i en matberedare eller finhacka med kniv. Blanda ner den stekta löken i röran.

6. Ställ tomaterna i en ugnsfast form och fyll med röran, toppa med parmesanosten och baka sedan i ugnen i cirka 30 minuter. Njut ljumma tillsammans med en bit bröd eller med stekt vit fisk.

Recept & foto: Hanna Rüter
Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
35 min

Vintips till maten

Le Due Arbie Rosato

Le Due Arbie Rosato

115 kr

Le Due Arbie Rosato är ett uppfriskande och spännande rosévin från Toscanas böljande landskap!

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER