Privat: Le Due Arbie Rosato
115 kr
Le Due Arbie Rosato är ett uppfriskande och spännande rosévin från Toscanas böljande landskap!
Ljuvliga tomater fyllda med svarta oliver, sardeller, vitlök, olivolja och toppade med vällagrad parmesanost. En rätt som för tankarna till Sicilien. Servera som de är med lite bröd för en lättare lunch eller som förrätt. Tomaterna gör sig också bra som huvudrätt, gärna tillsammans med stekt eller grillad vit fisk vid sidan om.
8 tomater
1 bananschalottenlök
2 vitlöksklyftor
ca 2 skivor vitt surdegsbröd
8 sardellfiléer i olja
ca 70 g goda svarta oliver
2 tsk kapris
1 knippe persilja
1 msk färsk oregano
1/2 dl riven parmesanost
olivolja
Tillbehör
Bröd/baguette
(Stekt eller grillad vit fisk)
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur innehållet. Ställ dem sedan upp och ner på en skärbräda för att rinna av.
3. Hacka lök och vitlök fint. Stek på medelvärme i rikligt med olivolja tills löken blivit mjuk och genomskinlig.
4. Riv parmesanosten.
5. Mixa övriga ingredienser i en matberedare eller finhacka med kniv. Blanda ner den stekta löken i röran.
6. Ställ tomaterna i en ugnsfast form och fyll med röran, toppa med parmesanosten och baka sedan i ugnen i cirka 30 minuter. Njut ljumma tillsammans med en bit bröd eller med stekt vit fisk.
115 kr
Le Due Arbie Rosato är ett uppfriskande och spännande rosévin från Toscanas böljande landskap!
Kycklingklubbor med den där perfekta söta rökiga smaken som serveras tillsammans med bakade spetspaprikorna med krämig varm fetaost.
Missa inte att laga Tommy Myllymäkis snabblagade lax! Allt på samma plåt.