Periquita White
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
En superenkel och god avokadosoppa. Toppa med räkor eller med ärtor för vegetariskt. Denna soppa blir extra god om du använder örtsalt när du saltar. Vill du ha lite sting i soppan kan man även ha i lite färsk chili eller chiliflakes. Servera gärna med ett pärlande vitt vin om gifter sig med soppans mousse.
1 liter grönsaksbuljong,
ekologisk lantbuljong
4 mogna avokador
salt
nymalen vitpeppar
2 msk citronjuice
Till servering
4 dl skalade räkor
40 g ärtskott
2 tsk vita sesamfrön
1 msk pumpakärnor
1 msk oliv- eller avokadoolja
ev färsk chili
ev hela ärtor
1. Koka upp grönsaksbuljongen.
2. Skala och kärna ur avokadorna. Lägg dem i buljongen och mixa med stavmixer.
3. Smaka av med salt och peppar och citronjuice.
4. Häll upp soppan i djupa tallrikar eller skålar. Lägg i räkor och ärtskott och strö över sesamfrön och pumpakärnor.
229 kr
Ett friskt, ungdomligt vin från Portugal med livliga smaker av gröna äpplen, krusbär och en hint av grillad citron.
Löjrom och champagne en kunglig kombination!