Monte Santi Fruttisecco Peach
85 kr
Som vi längtat! Nu lanserar omåttligt populära Monte Santi en efterlängtad nyhet – Monte Santi Peach!...
Nästan alla älskar glass och med detta hemlagade kolasåsrecept och rostade nötter får desserten en lyxig och genomarbetad finish. Med kolasås på brynt smör och med krispigt rostade hasselnötter tar du dig och dina gäster snabbt till glasshimlen. Servera till ett sött mousserande vin. Glass + mousserande = sant!
Glass, vanilj- och chokladglass
2 dl hasselnötter
Kolasås med brynt smör
75 g smör
2 dl grädde
1,5 dl ljust muskovadosocker
1 krm salt
1. Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader tills de fått lite färg. Passa noga så att de inte bränns.
2. Låt svalna och gnid sedan nötterna i en ren kökshandduk så att skalen ramlar av.
3. Grovhacka sedan de skalade hasselnötterna. Ställ åt sidan.
4. Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull tills det doftar nötigt och är lätt brynt.
5. Tillsätt grädde och socker och låt koka upp.
6. Koka sedan kolasåsen på medelvärme under omrörning tills den fått lagom konsistens (runt 5 minuter).
7. Tillsätt saltet och låt sedan svalna något innan servering.
8. Lägg upp glassen i kulor i coupeglas och häll sedan på den ljumna kolasåsen och toppa med rostade hasselnötter. Njut!
85 kr
Som vi längtat! Nu lanserar omåttligt populära Monte Santi en efterlängtad nyhet – Monte Santi Peach!...
Läskande dessert som passar utmärkt i sommar! Bubblet ska hällas på när desserterna är placerade på bordet, för en festlig effekt.