Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Glass med brynt smörkolasås och rostade hasselnötter

Nästan alla älskar glass och med detta hemlagade kolasåsrecept och rostade nötter får desserten en lyxig och genomarbetad finish. Med kolasås på brynt smör och med krispigt rostade hasselnötter tar du dig och dina gäster snabbt till glasshimlen. Servera till ett sött mousserande vin. Glass + mousserande = sant!

Vintips till receptet
85 kr

Ingredienser

Glass, vanilj- och chokladglass
2 dl hasselnötter
Kolasås med brynt smör
75 g smör
2 dl grädde
1,5 dl ljust muskovadosocker
1 krm salt

Gör så här

1. Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader tills de fått lite färg. Passa noga så att de inte bränns.

2. Låt svalna och gnid sedan nötterna i en ren kökshandduk så att skalen ramlar av.

3. Grovhacka sedan de skalade hasselnötterna. Ställ åt sidan.

4. Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull tills det doftar nötigt och är lätt brynt.

5. Tillsätt grädde och socker och låt koka upp.

6. Koka sedan kolasåsen på medelvärme under omrörning tills den fått lagom konsistens (runt 5 minuter).

7. Tillsätt saltet och låt sedan svalna något innan servering.

8. Lägg upp glassen i kulor i coupeglas och häll sedan på den ljumna kolasåsen och toppa med rostade hasselnötter. Njut!

Recept & foto: Viva Vin & Mat
Betyg
25 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER