In the MOOD for Chenin Blanc
209 kr
Superfynd med frisk och tropisk smak som passar perfekt till skaldjur eller salta chips!
En lyxig paj med det där lilla extra! Servera gärna denna läckerbit med Gruyère, bacon och spenat tillsammans med en stor sallad. Den här supersmarriga quichen tar 20 minuter att förbereda och tillagas sedan i ugn i cirka 1,5 timme. Om du inte äter kött så kan bacon med fördel bytas ut mot varmrökt lax eller smörstekt blandsvamp. Har du bråttom så köper du färdig pajdeg, grovhackar valnötterna och lägger dem i ett tunt lager direkt på degbottnen. Vill man servera ett vin till pajen tycker vi att ett medelfylligt friskt rött passar bra till. Gör du pajen på lax istället för bacon, välj ett medelfylligt vitt vin med frisk syra istället.
150 g bacon (gärna eko)
1 gul lök
400 g färsk spenat
4 stora ekologiska ägg + 2 extra äggulor, vispas.
3 dl grädde (gärna eko)
150 g grovriven Gruyère
1 stor näve grovhackad bladpersilja
Pajdeg med valnötter
100 g skalade valnötter, mixa i matberedare
350 g vetemjöl
½ tsk salt
200 g kallt smör
1 äggula (eko)
3–4 msk kallt vatten
1. Sätt ugnen på 180°C.
2. Börja med degen. Blanda smör, mjöl, hackade valnötter och salt i en matberedare.
3. Blanda i äggulan och häll försiktigt i vattnet så att det blir en fast deg. Knåda degen för hand på ett tunt lager mjöl. Gör det snabbt så att degen inte blir varm. Täck degen med plastfolie och låt vila i kylskåpet i minst 15 min.
4. Kavla ut degen till cirka 3 mm, lägg den i en pajform med en löstagbar botten så att degen täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i ugn i crika 10 min tills degen får färg. Ta därefter ut formen ur ugnen och låt svalna.
5. Stek bacon på medelvärme tills de blir knapriga, lägg sedan på hushållspapper så att den får rinna av. Stek löken tills den blir mjuk och gyllene och addera därefter spenaten och stek någon minut tills den blir mjuk.
6. Vispa äggen, äggulorna och grädde i en bunke. Addera osten och persiljan.
7. Lägg lök-och spenatblandningen i pajformen och strö över baconet.
8. Häll över äggblandningen och grädda i ca 50 min tills quichen blir gyllenbrun.
209 kr
Superfynd med frisk och tropisk smak som passar perfekt till skaldjur eller salta chips!
89 kr
Druvtypisk tysk pinor noir med smak av skogsbär, körsbär och örter.
En modern twist på adventsminglet - servera omåttligt populära pinsa med olika toppings.
Finns det något godare att servera som mingelmat? Här är ett grundrecept på pinsa-degen.