Julià & Navinès Cava Organic Rosé
99 kr
Ekologisk cava med fruktiga toner av hallon och stenfrukt som balanseras av inslag av frisk citrusfrukt och kex.
En riktigt festlig och fräsch dessert i vackert rosa! Hemgjord sorbet serverad som en efterrättsdrink med bubbel och vit choklad. Drink och dessert i samma glas - festligare än så kan det inte bli!?
Hallonsorbet
350 g frysta hallon
1 dl vatten
1 1/4 dl strösocker
1/2 dl pressad citron
1 äggvita
Till servering
ca 2 dl mousserande vin
Rostad vit choklad
40 g vit choklad
1. Koka upp hallon, vatten och socker.
2. Låt kallna och mixa slätt. Blanda ner citronjuicen.
3. Vispa äggvitan vit och skummig. Vänd ner äggvitan i hallonblandningen och rör om tills allt är blandat.
4. Frys hallonsmeten i glassmaskin.
5. Värm under tiden ugnen till 175 C.
6. Hacka den vita chokladen och lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ugnsbaka ca 12 minuter tills chokladen är ljusbrun. Låt den svalna och hacka den sedan.
7. Lägg upp sorbeten i 4 glas eller små skålar. Strö över chokladen och häll på mousserande vin.
99 kr
Ekologisk cava med fruktiga toner av hallon och stenfrukt som balanseras av inslag av frisk citrusfrukt och kex.
Brunchdrinken med stort B. Enkel och uppskattad av många!