Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Hemgjord hallonsorbet med bubbel och rostad vit choklad

En riktigt festlig och fräsch dessert i vackert rosa! Hemgjord sorbet serverad som en efterrättsdrink med bubbel och vit choklad. Drink och dessert i samma glas - festligare än så kan det inte bli!?

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Hallonsorbet 
350 g frysta hallon
1 dl vatten
1 1/4 dl strösocker
1/2 dl pressad citron
1 äggvita

Till servering
ca 2 dl mousserande vin
Rostad vit choklad
40 g vit choklad

Gör så här

1. Koka upp hallon, vatten och socker.

2. Låt kallna och mixa slätt. Blanda ner citronjuicen.

3. Vispa äggvitan vit och skummig. Vänd ner äggvitan i hallonblandningen och rör om tills allt är blandat.

4. Frys hallonsmeten i glassmaskin.

5. Värm under tiden ugnen till 175 C.

6. Hacka den vita chokladen och lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ugnsbaka ca 12 minuter tills chokladen är ljusbrun. Låt den svalna och hacka den sedan.

7. Lägg upp sorbeten i 4 glas eller små skålar. Strö över chokladen och häll på mousserande vin.

Betyg
8 röster
Vad tycker du?
Portioner
8 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept