Pietra d’ Elsa
99 kr
Pampig 1-liters butelj från hjärtat av Toscana, perfekt till charkbrickan eller en klassisk pasta.
Denna Italieninspirerade färsrulle är en ypperligt bra smakkompanjon till ett klassiskt italienskt vin. Välj själv om du gör den på kalvfärs eller fläskfärs. Med en fyllning av parmesan, soltorkade tomater och salvia samt ett täcke av pancetta blir det en riktig lyxmåltid hursom. Perfekt till detta blir ett glas rött från Italien.
Färs
500 g kalvfärs eller fläskfärs
1 ägg
0,5 tsk salt
2 krm peppar
1 vitlöksklyfta, pressad
Fyllning
ca 100 g skivad pancetta eller bacon
2 msk färsk salvia, hackad
2 dl parmesan, riven
5-6 soltorkade tomater utan lag, hackade
Tomatsås
400 g krossade tomater
1 gul lök
2 vitlökslyftor, hackade
0,5 buljongtärning (eller koncentrerad fond)
0,5 tsk råsocker
salt, peppar
Tillbehör
Ris eller pasta
sallad
Färsrullen:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Rör ihop ingredienserna till färsen till en smidig smet.
3. Tag fram ett bakplåtspapper och lägg skivor av pancetta sida vid sida på pappret så att det fyller ca 20 x 30 cm.
4. Fördela färsen ovanpå så att det blir en fyrkantig platta med pancetta och färs.
5. Lägg riven ost, salvia och hackade soltorkade tomater på färsen.
6. Rulla med hjälp av kanten på bakplåtspappret ihop färsen till en rulle så att pancettan täcker utsidan av färsen.
7. Lägg rullen i en smord ugnsform och stek i ugn under cirka 45 minuter.
Tomatsåsen:
8. Under tiden färsrullen är i ugnen, hacka lök och vitlök. Fräs mjuk i olivolja.
9. Tillsätt tomater och resten av ingredienserna till tomatsåsen, låt koka ihop i minst 10 minuter.
10. Späd med vatten efter behov och smaka av med salt och peppar.
11. Koka ris eller pasta och servera det tillsammans med färsrullen och en stor grönsallad.
99 kr
Pampig 1-liters butelj från hjärtat av Toscana, perfekt till charkbrickan eller en klassisk pasta.
Om du är sugen på en avancerat variant av favoriträtten pasta bolognese är detta ett recept för dig. En otroligt god pasta i sällskap med ett medelfylligt rödvin med balanserad syra.
Alla älskar pizza! I den här varianten läggs nästan alla pålägg på efter gräddning.