Toro Loco Reserva
99 kr
Lagrat vin från toppårgång - passar perfekt till ost, tapas och smakrika kötträtter.
Spaghetti Bolognese är en av våra mest älskade rätter och här kommer den i en lyxigare version som tar sina timmar, men med ett resultat värt att vänta på. Till detta dricker vi ett kryddigt och fruktigt rött.
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
300 g morot
1/2 chili
4 stora stjälkar selleri
130 g salami alternativt chorizo, salsiccia eller liknande korv
500 g nötkött, t. ex högrev eller ytterlårfile
500 g fläskkött, t.ex. kotletter eller karré
olivolja
3 dl rött vin
8 dl vatten
2 burkar krossade tomater (á ca 400 g)
2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk torkad oregano
salt och svartpeppar
Till servering:
Pasta
Pecorino eller parmesan
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna och finhacka dem samt chili och selleri. Skär salamin i fina bitar. Skär köttet i mindre tärningar.
2.
3. Häll tillbaka kött- och korvblandningen och all vätska i grytan
tillsammans med vin, vatten, krossade tomater, fond, oregano samt salt och peppar.
4.
Servera tillsammans med nykokt pasta och pecorino eller parmesan.
99 kr
Lagrat vin från toppårgång - passar perfekt till ost, tapas och smakrika kötträtter.
179 kr
Begränsad nyhet med kraftfull smak från handplockade druvor. Endast 300 flaskor kvar!
Den italienska klassikern spaghetti bolognese i vegetarisk tappning med linser istället för kött. Fungerar både till vardag och fest!