G.D. Vajra Langhe Rosso
119 kr
G.D. Vajra Langhe Rosso är ett elegant rött gjort på populära Piemonte-druvor och passar bland annat till smakrik bolognese
Spaghetti Bolognese är en av våra mest älskade rätter och här kommer den i en lyxigare version som tar sina timmar, men med ett resultat värt att vänta på. Till detta dricker vi ett medelfylligt rött vin från Italien.
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
300 g morot
1/2 chili
4 stora stjälkar selleri
130 g salami alternativt chorizo, salsiccia eller liknande korv
500 g nötkött, t. ex högrev eller ytterlårfile
500 g fläskkött, t.ex. kotletter eller karré
olivolja
3 dl rött vin
8 dl vatten
2 burkar krossade tomater (á ca 400 g)
2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk torkad oregano
salt och svartpeppar
Till servering:
Pasta
Pecorino eller parmesan
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna och finhacka dem samt chili och selleri. Skär salamin i fina bitar. Skär köttet i mindre tärningar.
2.
3. Häll tillbaka kött- och korvblandningen och all vätska i grytan
tillsammans med vin, vatten, krossade tomater, fond, oregano samt salt och peppar.
4.
Servera tillsammans med nykokt pasta och pecorino eller parmesan.
119 kr
G.D. Vajra Langhe Rosso är ett elegant rött gjort på populära Piemonte-druvor och passar bland annat till smakrik bolognese
Den italienska klassikern spaghetti bolognese i vegetarisk tappning med linser istället för kött. Fungerar både till vardag och fest!