Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut Magnum
335 kr
Sveriges mest älskade Crémant de Bourgogne på magnumflaska - ett festligt alternativ till bjudningen!
Ett underbart sätt att ta tillvara våra fina svenska höstäpplen. Har du inte tålamod att göra en egen glass går det såklart bra att köpa en glass av god kvalitet att servera till också. Servera med svalt mousserande vin med restsötma!
2 st medelstora svenska äpplen
2 msk florsocker
1 dl socker
50 g smör
6 cl calvados
1 dl grädde
Lite gott salt
Gräddfilsglass
1 gelatinblad
30g glukos
160g socker
1,5 dl grädde
6 dl gräddfil
1. Ta fram en stor stekpanna, gärna gjutjärn.
2. Skala äpplena så tunt det går med en potatisskalare, lägg skalen på ett bakplåtspapper och pudra med florsocker (använd en torr sil) Baka av äppelskalen i ugnen på 100° C tills de är torra.
3. Dela under tiden äpplena, kärnhuset kan behållas.
4. Häll sockret i stekpannan och låt detta karamelliseras, tillsätt smöret och äpplena när färgen är bärnstensgul. Låt äpplena få en gyllene färg innan de vänds runt.
5. Tillsätt calvados och flambera eventuellt.
6. Tillsätt vaniljstång och krossad kardemumma, låt äpplena gå några minuter tills de är mjuka.
7. Ta upp äpplena och tillsätt grädden, låt det hela koka ihop innan såsen silas av. Smaksätt eventuellt såsen med lite salt.
8. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Blanda glukos, socker och grädde, värm i en kastrull på medelhög värme under omrörning till en homogen massa. Tillsätt gelatinet och rör tills det smälter.
9. Låt svalna till rumstemperatur. Rör i gräddfilen och kör glassen i glassmaskin.
10. Servera äppelhalvorna varma med såsen, en kula glass samt de krispiga skalen på toppen.
335 kr
Sveriges mest älskade Crémant de Bourgogne på magnumflaska - ett festligt alternativ till bjudningen!
Läskande dessert som passar utmärkt i sommar! Bubblet ska hällas på när desserterna är placerade på bordet, för en festlig effekt.