Gran Castillo Rocio Tempranillo Organic
239 kr
Fyllig, generös och kryddig rödvinsbox gjord på 100% tempranillo
Saftiga kycklingrullader med smällt ost och färska kryddor i sällskap med ugnsbakad vitkål som serveras med en vinägrett. Vill man servera mer kolhydrater till denna rätt är det gott med till exempel råris eller mathavre. I glaset passar det bra med ett fruktigt vitt vin eller ett kryddigt rödvin.
4 kycklingfiléer
vitpeppar
salt
1 dl riven brännvinsost
2 msk skånsk senap
1 knippe persilja
steksnöre
smör
Tillbehör
machesallad
1,5 kg vitkål
rapsolja
salt, peppar
(eventuellt ris eller mathavre)
Dressing till kål
½ rödlök, finhackad
1 msk hackad gräslök
½ dl olivolja
1 msk vinäger
1. Värm ugnen till 200 grader. Dela vitkålshuvudet i 8 klyftor. Slå över rapsolja och salta och peppra.
2. Baka vitkålen mitt i ugnen i cirka 25 minuter tills kålen mjuknar.
3. Skär och fläk upp kycklingfiléerna så tunt som möjligt. Salta och peppra.
4. Fördela senap, ost och hackad persilja över kycklingen och snurra sedan ihop filén. Knyt samman med steksnöre.
5. Hetta upp en stekpanna med smör och tillaga kycklingfiléerna tills de är genomstekta.
6. Rör samman lök, olja och vinäger och slå över den ugnsbakade kålen. Servera kyckling och kål tillsammans med machesallad.
239 kr
Fyllig, generös och kryddig rödvinsbox gjord på 100% tempranillo
139 kr
Ett lättare elegant rött vin som är perfekt till lättare kötträtter som fläsk, fisk eller kyckling.
219 kr
Flerfaldigt prisbelönt vin som serverades till huvudrätten på Nobelmiddagen 2019.
Smaklökarna jublar till den här favoriten där tillbehören gör rätten
Saftig fläskytterfilé i ugn, marinerad med vitlök och timjan, möter gyllene, rostade rotfrukter i denna smakrika ugnsrätt.