Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Kycklingrullad med brännvinsost & senap

Saftiga kycklingrullader med smällt ost och färska kryddor i sällskap med ugnsbakad vitkål som serveras med en vinägrett. Vill man servera mer kolhydrater till denna rätt är det gott med till exempel råris eller mathavre. I glaset passar det bra med ett fruktigt vitt vin eller ett kryddigt rödvin.

Vintips till receptet
239 kr

Ingredienser

4 kycklingfiléer
vitpeppar
salt
1 dl riven brännvinsost
2 msk skånsk senap
1 knippe persilja
steksnöre
smör
Tillbehör
machesallad
1,5 kg vitkål
rapsolja
salt, peppar
(eventuellt ris eller mathavre)
Dressing till kål
½ rödlök, finhackad
1 msk hackad gräslök
½ dl olivolja
1 msk vinäger

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 grader. Dela vitkålshuvudet i 8 klyftor. Slå över rapsolja och salta och peppra.

2. Baka vitkålen mitt i ugnen i cirka 25 minuter tills kålen mjuknar.

3. Skär och fläk upp kycklingfiléerna så tunt som möjligt. Salta och peppra.

4. Fördela senap, ost och hackad persilja över kycklingen och snurra sedan ihop filén. Knyt samman med steksnöre.

5. Hetta upp en stekpanna med smör och tillaga kycklingfiléerna tills de är genomstekta.

6. Rör samman lök, olja och vinäger och slå över den ugnsbakade kålen. Servera kyckling och kål  tillsammans med machesallad.

Recept: Elin Carleke
Foto: Hannah Kompanik
Betyg
1 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Fler goda recept

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)