Maison Bonjour Chardonnay Selectionné par Jean Biecher
249 kr
Bäst prisad fransk chardonnay. Vinet är generöst och fruktigt, utmärkt till fisk- och skaldjur.
Marry me chicken är precis så gott som alla pratar om! Saftig kyckling i en mustig och smakrik sås på soltorkade tomater, örter och parmesanost. Krämigt, mustigt och helt ljuvligt! Servera gärna till en fatlagrad chardonnay. Den här mustiga rätten kräver ett vitt vin som tar för sig.
4 kycklingfiléer
Salt och peppar
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, hackade
1 kycklingbuljongstärning
2 dl grädde
1 dl riven parmesanost
1 dl soltorkade tomater i olja, avrunna och hackade
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
till servering
Färsk basilika att toppa med
Val av: ris, risoni, potatis, pasta eller bulgur
1. Salta och peppra kycklingen för att sedan bryna dem i 1 msk olivolja i en stekpanna tills de fått en gyllenbrun färg på båda sidor, cirka 4-5 minuter per sida (beroende på tjocklek och värme på pannan). Ta bort kycklingen från pannan och ställ åt sidan.
2. Hacka vitlök och tillsätt den i samma panna, i ytterligare 1 msk olivolja. Fräs vitlöken tills den är mjuk och lite genomskinlig. Var nog med att inte bränna den.
3. Blanda ner grädde, soltorkade tomater, parmesanost, kycklingbuljongtärning, basilika, oregano och timjan. Låt såsen koka ihop på låg värme tills den blivit lite tjockare.
4. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och täck dem med såsen. Låt koka ihop tills kycklingen är genomlagad.
5. Toppa med färsk basilika och servera med valfritt tillbehör; ris, potatis, bulgur, risoni – möjligheterna är oändliga!
249 kr
Bäst prisad fransk chardonnay. Vinet är generöst och fruktigt, utmärkt till fisk- och skaldjur.
En värmande rätt fylld av smaker och kontraster.
Mat som lagar sig själv i ugnen är ett riktigt life hack. Det här är en smakrik och saftig rätt som är svår att motstå.