Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Marry me chicken

Marry me chicken är precis så gott som alla pratar om! Saftig kyckling i en mustig och smakrik sås på soltorkade tomater, örter och parmesanost. Krämigt, mustigt och helt ljuvligt! Servera gärna till ett glas rosé som kan bryta av krämigheten.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4 kycklingfiléer
Salt och peppar
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, hackade
1 kycklingbuljongstärning
2 dl grädde
1 dl riven parmesanost
1 dl soltorkade tomater i olja, avrunna och hackade
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan

till servering
Färsk basilika att toppa med
Val av: ris, risoni, potatis, pasta eller bulgur

Gör så här

1. Salta och peppra kycklingen för att sedan bryna dem i 1 msk olivolja i en stekpanna tills de fått en gyllenbrun färg på båda sidor, cirka 4-5 minuter per sida (beroende på tjocklek och värme på pannan). Ta bort kycklingen från pannan och ställ åt sidan.

2. Hacka vitlök och tillsätt den i samma panna, i ytterligare 1 msk olivolja. Fräs vitlöken tills den är mjuk och lite genomskinlig. Var nog med att inte bränna den.

3. Blanda ner grädde, soltorkade tomater, parmesanost, kycklingbuljongtärning, basilika, oregano och timjan. Låt såsen koka ihop på låg värme tills den blivit lite tjockare.

4. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och täck dem med såsen. Låt koka ihop tills kycklingen är genomlagad.

5. Toppa med färsk basilika och servera med valfritt tillbehör; ris, potatis, bulgur, risoni – möjligheterna är oändliga!

 

Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER