Grillad kycklingfilé med sommartabbouleh och orientalisk yoghurt
En matig kycklingsallad med underbar sommartabbouleh
Jag har alltid gillat matlagning, så mitt yrkesval har varit självklart. Ett liv med mig innebär ett liv som handlar om mat – dygnet runt. I grunden är jag egentligen kostekonom, men sedan massor av år tillbaka jobbar jag som frilansande matskribent. Mat, bild, text och styling är verkligen något som jag brinner för – och tänk, vilken lycka att få möjlighet att jobba med det som man tycker allra bäst om!
Mina uppdrag är delvis redaktionella för olika tidningar i Sverige, såväl som i andra länder. Men jag gör även reklamjobb för olika företag. Hittills har det också blivit 17 kokböcker, varav flera är prisbelönta och översatta till andra språk.
Under 15 år var jag och min man deltidsboende i Frankrike och under den perioden utvecklade jag även mitt vinintresse. Något som resulterade i en sommelierutbildning, den svenska såväl som den engelska, WSET Level 3. För vad vore livet utan god mat? Och kan man sedan kombinera med passande dryck, ja då är man nästan i himlen.
En matig kycklingsallad med underbar sommartabbouleh
Klassiska vietnamesiska biffsalladen med härligt sötsyrliga dressing är en återkommande favoriträtt!
Fransk fröjd som får en somrig touch med dragonmajonnäs och grillat levainbröd istället för det mer klassiska alternativet, Bearnaisesås och pommes.
Lax med primörsallad och hemslagen hollandaisesås - en sann vårlyx som vi serverar under solens vårens härliga soldagar.
Matig sallad fylld med härliga smaker av solmogna jordgubbar, serranochips, syrlig getost och rostade nötter! Vi serverar den gärna tillsammans med ett bärigt rosévin.