Monte Santi Fruttisecco Peach
85 kr
Som vi längtat! Nu lanserar omåttligt populära Monte Santi en efterlängtad nyhet – Monte Santi Peach!...
Vanliga bullar i all ära, men gud sådan tid det tar! Vi föredrar det här magiskt goda receptet på enkla snabba nutellapizzabullar med söt chokladig och nötig fyllning. Det går bra att använda hasselnötscréme också. Snabba bullar för kalaset, picknicken eller buffén. Gärna tillsammans med en skål jordgubbar! Detta recept på nutellapizza i bullformat är lika enkelt, men mindre kladdigt och lättare att förbereda än vad den omåttligt populära Nutellapizzan är!
Pizzadeg (men 2 färdigköpta går utmärkt!)
3 dl fingervarmt vatten
25 g jäst
2 msk rapsolja
9–10 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning & pensling
3 dl Nutella eller hasselnötskräm
1 ägg
1. Smula ner jästen och låt den lösas upp i en bunke med fingervarmt vatten. Tillsätt rapsolja och salt. Rör sedan ned vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en deg. knåda degen och låt jäsa under bakduk i ca 30-40 minuter.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel som är ½–1 cm tjock, men är din färdiga pizzadeg rund så går det bra det med.
3. Bred på nutellan eller nötkrämen på degplattorna.
4. Rulla ihop degplattorna från långsidan till en lång orm.
5. Skär rullarna i skivor, ca 2-3 cm breda, precis som när du gör kanelbullar.
6. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper (du behöver inte lägga dem i bullformar, men det skadar inte för snygghetens skull). Låt dem jäsa i 20–30 min (om du gjort egen deg).
7. Vispa ihop ett ägg och pensla bullarna. Grädda i ugnen i 8-10 minuter på 250 grader (eller följ anvisningen för din köpta pizzadeg).
8. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. Sen är det bara att njuta!
85 kr
Som vi längtat! Nu lanserar omåttligt populära Monte Santi en efterlängtad nyhet – Monte Santi Peach!...
Ett supersmart och gott allt-i-ett recept där krämig fetaost får stå i fokus.
En modern twist - servera omåttligt populära pinsa med olika toppings.