Lunadoro Rosso di Montepulciano
99 kr
Fruktigt och kryddigt rött från Toscana - vunnit silvermedalj på Dryckeslistan.se
Superenkelt recept, bara att lägga alla ingredienser i formen och skjuts in i ugnen! Ett one pot-recept med allt i samma panna! Följ receptet nedan, eller välj dina egna favoritgrönsaker att ha till kycklingen. Vill man servera vin till denna rätt skulle vi rekommendera ett medelfylligt rött vin.
1,2 kg kycklingklubbor
salt
peppar
2 dl oliver (gärna blandat gröna och svarta)
2 rödlökar
1 kruka rosmarin
5 klyftor vitlök
2 sötpotatisar
800 g potatis, små
½ dl olivolja
5 dl vitt vin
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Gnid in kycklingklubborna i salt och nymald peppar. Lägg ut dem i en ugnsfast form.
3. Skala och klyfta rödlök. Grovhacka rosmarin. Skala vitlöken och krossa lätt med knivbladet.
4. Skär sötpotatis i mindre bitar. Lägg sötpotatis och potatis i en långpanna och ringla över olivolja. Lägg på oliverna. Slå slutligen på vinet och sätt in pannan i ugnen.
5. Låt stå i ugnen tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna är klara, ca 45 minuter.
99 kr
Fruktigt och kryddigt rött från Toscana - vunnit silvermedalj på Dryckeslistan.se
Äkta vardagslyx i en panna - krämig kyckling och massor med parmesan. Mums!
En riktigt fräsch grillrätt - perfekt heta sommardagar.