Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pasta med salsiccia och fänkål

Hungrig och vill att det ska gå snabbt? Då är denna pasta med salsiccia och fänkål en perfekt rätt. Vräk på med parmesan vid servering och du är i pastahimlen. I glaset väljer vi ett fruktigt och kryddigt rött vin med trevlig frukt som kan ta sig an den kryddiga salsiccian.

Vintips till receptet
269 kr

Ingredienser

4 portioner färsk pasta
300 g salsiccia
1 gul lök
1 fänkål
1 msk olivolja
1 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta
parmesanost
solroskärnor (rostade)

Gör så här

1. Snitta salsiccia och ta ur innehållet. Dela i mindre bitar.

2. Skiva löken och fänkålen tunt.

3. Fräs lök och fänkål mjukt i olivolja i en stekpanna med hög kant. Blanda i salsiccian, stek på medelhög värme tills korven börjar få lite färg.

4. Koka pastan i saltat vatten. När den är färdig, häll av vattnet men spara ca 2 dl. Håll pastan varm medan resten blir färdigt.

5. Häll i fond och pressad vitlök med salsiccian och rör runt. Häll i 1 dl av pastavattnet och riv ner 1 dl parmesanost. Blanda ordentligt. Vill du ha mer sås kan du hälla i ytterligare 2 dl av pastavattnet.

6. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Blanda i pastan och låt allt bli varmt.

7. Servera pastan med färskriven parmesanost. Toppa med dillen från fänkålen och rostade solroskärnor.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
27 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
25 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Imponerande" rosényhet
Torrt och krispigt roséfynd - finns nu att beställa!

LÄS MER