Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Enkel tryffelpasta med svamp och prästost

Läcker och smakrik tryffelpasta som är både vin- och plånboksvänlig. Servera gärna tillsammans med ett elegant och välbalanserat rött. Eller varför inte testa med ett torrt rosé?

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

500 g pennepasta
400 g svamp – gärna trattkantareller eller skogschampinjoner
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g vällagrad prästost (alt. Västerbotten eller parmesan)
3 msk smör
0,5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
3 dl mellangrädde
2-3 tsk tryffelolja (svart eller vit)

Topping
Hackad persilja
Nymald svartpeppar
Hyvlad tryffel (om du vill lyxa till det)

 

1. Koka pennepastan enligt anvisning på förpackningen och börja med steg två medans pastan kokar.

2. Rensa och skär svampen i mindre bitar, eller låt de vara hela om det små trattkantareller. Skala och finhacka lökarna. Stek svampen utan fett tills den vattnats ur något. Lägg sedan i smöret och löken och stek tills allt har en fin gyllenbrun färg. Krydda med salt och ­peppar.

3. Häll i grädden och låt puttra ca 3 min. Tillsätt tryffeloljan.

4. Riv osten.

5. Blanda den avrunna pastan med såsen och rör sedan ned osten.

6. Servera i djupa tallrikar. Toppa med hackad persilja och nymald svartpeppar.

Lyx-tips!

Vill du lyxa till rätten så är vårt tips att hyvla över tryffel. Det lyfter verkligen rätten till en ny nivå!

Betyg
48 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

recept svamppasta med vitvin

Svamppasta – våra 5 bästa recept

Svamp förhöjer vilken måltid som helst och är helt magiskt gott ihop med pasta. Därför har vi samlat våra 5 bästa recept på svamppasta här.

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER