Taco Friday
209 kr
TACO FRIDAY är vinet som är framtaget just för att matcha smakerna i en klassisk taco-middag. Endast 209 SEK för 3 liter – Holy guacamoley!
Pinsa, pinsa, pinsa! Finns det något godare eller enklare att servera som mingelmat? Här är ett enkelt grundrecept. Pinsabotten skiljer sig från traditionell pizzadeg med sin lättare och luftigare textur - som en blandning mellan pizza och focaccia. Den tar längre tid att jäsa men är väl värd besväret.
7-8 dl vetemjöl (helst en blandning av Tipo 00 och Manitoba – glöm inte att väga)
1,5 dl rismjöl
4 dl kallt vatten
25 g färsk jäst
3 msk olivolja
En nypa salt
1. Smula ner jästen i en degbunke. Rör ner vattnet och rör tills jästen löst upp sig.
2. Blanda mjöl och salt i en stor bunke. Tillsätt jästen och olivolja. Blanda tills du får en kladdig deg.
3. Knåda degen i cirka 10 minuter, antingen för hand eller med köksassistent. Degen ska vara smidig och elastisk.
4. Lägg degen i en oljad skål, täck med plastfolie och låt kalljäsa i kylskåp i minst 10 timmar (upp till 72 timmar för bästa resultat).
5. Ta ut degen och låt den bli rumstempererad.
6. Dela den i 2–3 bitar och forma till bollar. Dra ut till ovala former.
Nu är pinsa-degen färdig! Det finns mängder med topping att välja och vraka på. Här är tre urgoda förslag på topping till din pinsa.
När du vet vilken topping du vill ha gör du följande enkla steg:
7. Förgrädda: Sätt ugnen på 250 °C och värm upp en baksten eller plåt. Förgrädda bottnarna i 3–4 minuter innan du lägger på topping.
8. Toppa med dina ingredienser och grädda tills kanterna är gyllenbruna och frasiga, cirka 7–10 minuter.
209 kr
TACO FRIDAY är vinet som är framtaget just för att matcha smakerna i en klassisk taco-middag. Endast 209 SEK för 3 liter – Holy guacamoley!
239 kr
Fyllig, generös och kryddig rödvinsbox gjord på 100% tempranillo
En modern twist på adventsminglet - servera omåttligt populära pinsa med olika toppings.
Joseph Pellerins hyllade duo från Rhône-dalen.