Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Tre urgoda pinsa med topping

Bjud på pinsa till adventsminglet och låt doften av nygräddat bröd och smakrika toppningar fylla hemmet. Här bjuder vi på tre recept med en trendig twist som passar fint till ett fruktigt och kryddigt rött. Enkelt att förbereda - uppskattas av många.

Vintips till receptet
269 kr

Ingredienser

Pinsa med ricotta, granatäppelkärnor och ruccola
Pinsa-botten (gör egen eller köp färdigt)
Ruccola
Ricotta eller burrata
Granatäppelkärnor
Olivolja
Eventuellt zest av citron eller apelsin för en juligare känsla

Tips: Lägg gärna till lite rostade pinjenötter som garnering. Detta lyfter vinets fräschör och funkar fint med citronens och ruccolans friska toner.

Pinsa med tomat, picklad lök och chips

Pinsa-botten (gör egen eller köp färdigt)
Tomatsås (använd gärna en tomatsås som är lite sötad eller långkokt för att ge djup och möta vinets rika, fruktiga profil)
Chips
Picklad rödlök
Gräddfil eller crème fraîche
Eventuellt gräslök

Pinsa med fetaost, paprika och koriander

Pinsa-botten (gör egen eller köp färdigt)
Tomatsås
Röd och grön paprika
Vitlök
Smulad fetaost
Färsk koriander
Olivolja

Pinsa med ricotta, granatäppelkärnor och ruccola

1. Sätt ugnen på 250°c.


2. Dra botten till ovala former. Förgrädda bottnarna på baksten eller plåt i 3–4 minuter innan du lägger på topping.


3. Toppa med ricotta (eller burrata) och grädda tills kanterna är gyllenbruna och frasiga, cirka 7–10 minuter.


4. Toppa generöst med ruccola.


5. Ringla över lite olivolja och ev granatäppelkärnor för att få lite julkänsla (en vacker och syrlig topping som ger röd färg och julstämning.)


6. Skär upp i ca 8 bitar. Servera direkt.

Pinsa med tomat, picklad lök och chips

7. Sätt ugnen på 250°c.


8. Dra botten till ovala former. Förgrädda bottnarna på baksten eller plåt i 3–4 minuter innan du lägger på topping.


9. Bred ett tunt lager tomatsås på pinsa-botten och grädda tills kanterna är gyllenbruna och frasiga, cirka 7–10 minuter.


10. Toppa med en klick gräddfil eller crème fraîche.


11. Strö över potatischips för en krispig textur.


12. Tillsätt picklad rödlök och finhackad gräslök


13. Skär upp i ca 8 bitar. Servera medan den är varm.

Pinsa med fetaost, paprika och koriander

14. Sätt ugnen på 250°c.


15. Dra botten till ovala former. Förgrädda bottnarna på baksten eller plåt i 3–4 minuter innan du lägger på topping.


16. Bred ett tunt lager tomatsås på pinsa-botten och grädda tills kanterna är gyllenbruna och frasiga, cirka 7–10 minuter.


17. Skölj och hacka paprikan i generösa bitar. Ungsrosta den i en form tills den blir mjuk tillsammans med lite finhackad vitlök efter smak.


18. Toppa med smulad fetaost, vitlök och paprikan. Strö över färsk koriander.


19. Ringla lite olivolja över toppen. (Tips: ha lite olivolja med chili för en mild hetta som framhäver vinets kryddiga karaktär utan att ta över för mycket.)


20. Skär upp i ca 8 bitar. Servera medan den är varm.

Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
24 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER