Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Rostade pepparkakssnittar med ädelostkräm

Dessa rostade pepparkakssnittar med en mild ädelostkräm är perfekt till glöggfesten. Men vi måste utfärda en varning, de är farligt goda och går åt i ett nafs!

Vintips till receptet
129 kr

Ingredienser

1 mjuk pepparkaka
ca 150 g Kvibille Grädd Ädelost
1 dl créme fraiche
1 dl torkade tranbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader (har du varmluft räcker det med 130 grader).

2. Dela den mjuka pepparkakan i halvcentimeter tjocka skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta pepparkakorna i ugnen tills de känns torra, men de ska inte bli brända. Det tar cirka 20 minuter. Låt svalna.

3. Mixa ädelosten och créme fraiche med en stavmixer. Hacka tranbären

4. Lägg de rostade pepparkakorna på ett fat och spritsa över ostkrämen, toppa med tranbär.

Tips!

5. Du kan förbereda krämen och rosta pepparkakorna men spritsa inte ostkrämen förrän precis innan gästerna kommer.

Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
10 st
Tillagningstid
25 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Topprankat vitt till Vivas favoritpasta
Krämig pasta & portugisisk fyndbox. Läs mer här:

LÄS MER