Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Salsiccia med pappardelle

Lyxig och lättlagad comfort food med salsiccia, tomat, basilika och vitlök. Salsiccia och andra färska gryniga korvar är perfekt bas i en pastasås. Välj en som är kryddad med vitlök eller varför inte fänkål? Vill du servera vin till denna rätt skulle vi rekommendera ett elegant och fruktigt vin med viss fyllighet.

Ingredienser

500 g pappardelle, fettuccine eller annan bandpasta
250 g grynig, färsk italiensk korv, t.ex. salsiccia
4 tomater
½ gul lök, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
5 basilikablad, strimlade
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
riven parmesanost

Gör så här

1. Dra skinnet av korven och skär den i små bitar.


2. Dela tomaterna och skär dem i små bitar.


3. Värm upp oljan i en gryta och bryn korven och all lök.


4. Tillsätt tomat och basilika och låt såsen sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.


5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och häll över i grytan med korvblandningen. Rör om noga.


6. Servera salsicciasåsen och pastan med den nyriven parmesanost.

Recept och styling: Jonas Larsson
Foto: Anders Bergersen
Betyg
5 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER