Chatå Tjohej by Per Andersson
99 kr
"Hur får man fram det perfekta vita vinet?" - så sjöng min morfar i italienska schlagerfestivalen...
Lyxig och lättlagad comfort food med salsiccia, tomat, basilika och vitlök. Salsiccia och andra färska gryniga korvar är perfekt bas i en pastasås. Välj en som är kryddad med vitlök eller varför inte fänkål? Vill du servera vin till denna rätt skulle vi rekommendera ett fruktigt vitt vin med viss fyllighet.
500 g pappardelle, fettuccine eller annan bandpasta
250 g grynig, färsk italiensk korv, t.ex. salsiccia
4 tomater
½ gul lök, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
5 basilikablad, strimlade
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
riven parmesanost
1. Dra skinnet av korven och skär den i små bitar.
2. Dela tomaterna och skär dem i små bitar.
3. Värm upp oljan i en gryta och bryn korven och all lök.
4. Tillsätt tomat och basilika och låt såsen sjuda under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och häll över i grytan med korvblandningen. Rör om noga.
6. Servera salsicciasåsen och pastan med den nyriven parmesanost.
99 kr
"Hur får man fram det perfekta vita vinet?" - så sjöng min morfar i italienska schlagerfestivalen...
129 kr
Livio Pavese är ett elegant årgångsvin med komplexa toner av solmogna körsbär, viol, kanel, örter och...
Magiskt gott recept på smashed burger på högrevsfärs! Toppas självklart med cheddar, karamelliserad lök och god dressing.
En riktigt fräsch grillrätt - perfekt heta sommardagar.