Chatå Tjohej by Per Andersson
99 kr
"Hur får man fram det perfekta vita vinet?" - så sjöng min morfar i italienska schlagerfestivalen...
Ta din pastamiddag till nya höjder med hemgjord pasta! Du behöver en pastamaskin men det går även att kavla degen tunt med en tung kavel, t ex av marmor och sen skära remsor till tagliatelle eller pappardelle. Till pasta är ett italienska viner idealiskt. Låt såsen avgöra om du går med rött eller vitt!
400 g durumvetemjöl
4 medelstora ägg
ev lite vatten
1. Häll ut mjölet i en hög på en arbetsbänk. Gör en liten grop i mitten och knäck i äggen.
2. Vispa försiktigt sönder dem med en gaffel.
3. Fös in mjölet i äggen allteftersom och arbeta ihop det till en slät deg med händerna. Tillsätt lite vatten om den blir för torr.
4. Forma degen till en boll och skär degen drygt centimetertjocka skivor.
5. Ta en del i taget, mjöla den lätt och kör genom den tjockaste delen på pastamaskinen. Vik degen dubbel och kör igen.
6. Fortsätt att köra degplattan i maskinen och minska tjockleken ett snäpp efter varje gång tills du har den tjocklek du föredrar. Förslagsvis ett par millimeter tjock.
7. Kör nu degen i den tillsats till maskinen du föredrar för viss slags pasta, t ex tagliatelle. Eller skär för hand.
8. Rulla ihop dem till lösa nystan och mjöla dem lätt medan du fortsätter att göra mer pasta.
9. Koka ca 3 minuter i saltat vatten.
10. Kavla in färska örter för fin effekt. Lägg ut örter på en tunn pastaplatta, lägg en till platta ovanpå och kör den i pastamaskinen (eller kavla) försiktigt igen. Undvik grova örter och använd små blad av t ex salvia eller bladpersilja. Knipsa bort grova stjälkar, degen går sönder lätt om man låter de gå med.
99 kr
"Hur får man fram det perfekta vita vinet?" - så sjöng min morfar i italienska schlagerfestivalen...
Läcker tryffelpasta att servera tillsammans med ett elegant rödvin som kan ta hand om tryffeln på bästa sätt!
Fredagspasta - gott och enkelt efter en lång vecka!
En bolognese med tärnad högrev och pancetta som är extra lyxig och bjuder på helt fantastiska smaker! En riktig festmåltid som räcker till många.
Favorititalienaren carbonara serverad med ett fylligt vitt vin. En givet hitt!