Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Sockersaltad stenbit med jordärtskocka, brynt smör och rom

Supergod fiskrätt som matchar båda vintipsen till perfektion! Servera till ett elegant vitvin.

Ingredienser

500 g stenbits filé
1 lite vatten
50 salt
50 g socker

350 g jordärtskockor
citronskal
lagerblad
2 msk finhackad schalottenlök
salt och peppar

100 g brynt smör
Örtsallad (vad du har hemma, vi använde oxalis, kirskål och dill)
1 bit riven pepparrot till servering

Gör såhär

Jordärtskocka

1. Skala jordärtskockorna och häll på vatten precis så att det täcker. Ta i lagerblad och en bit citronskal, låt dom koka mjuka.

2. Häll av kokvattnet i en liten kastrull

3. Koka ner med lite olivolja och 2 msk finhackad schalottenlök.

4. Stöt skockorna med kokspadet och en liten kula smör, salt och peppar.

Sockersaltad stenbit

5. Koka upp lagen till fisken. Lägg i fisken och låt den sjuda i 3-4 minuter under lock

6. Ta upp och låt den mellanlanda på hushållspapper innan servering.

Servering

7. Lägg upp jordärtskockorna och fisken på fyra tallrikar och skeda över brynt smör.

8. Toppa med örtsallad, nyriven pepparrot och en generös sked stenbitsrom. Servera!

Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

"Imponerande" rosényhet
Torrt och krispigt roséfynd - finns nu att beställa!

LÄS MER