Chablis Premier Cru Vau de Vey, Domaine de l’Enclos
419 kr
Chablis Premier Cru med elegans, klass och fräschör från Vau de Vey, ett av de brantaste...
Supergod fiskrätt som matchar båda vintipsen till perfektion! Servera till ett elegant vitvin.
500 g stenbits filé
1 lite vatten
50 salt
50 g socker
350 g jordärtskockor
citronskal
lagerblad
2 msk finhackad schalottenlök
salt och peppar
100 g brynt smör
Örtsallad (vad du har hemma, vi använde oxalis, kirskål och dill)
1 bit riven pepparrot till servering
1. Skala jordärtskockorna och häll på vatten precis så att det täcker. Ta i lagerblad och en bit citronskal, låt dom koka mjuka.
2. Häll av kokvattnet i en liten kastrull
3. Koka ner med lite olivolja och 2 msk finhackad schalottenlök.
4. Stöt skockorna med kokspadet och en liten kula smör, salt och peppar.
5. Koka upp lagen till fisken. Lägg i fisken och låt den sjuda i 3-4 minuter under lock
6. Ta upp och låt den mellanlanda på hushållspapper innan servering.
7. Lägg upp jordärtskockorna och fisken på fyra tallrikar och skeda över brynt smör.
8. Toppa med örtsallad, nyriven pepparrot och en generös sked stenbitsrom. Servera!
419 kr
Chablis Premier Cru med elegans, klass och fräschör från Vau de Vey, ett av de brantaste...