Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Råmarinerad sparris med syrad grädde och ostron

Lägg den syrade grädden som en spegel under den råmarinerade sparrisen. Skapa sedan magi med ett pocherat ostron på toppen!

Vintips till receptet
219 kr

Ingredienser

4-6 msk 40% grädde
1 liten tuss ättika 12 %
Salt, peppar och en nypa socker

1 knippe grön sparris
4 vita sparrisar
1 ask krasse
0,5 citron
Salt och peppar

4 ostron

Gör såhär

Syrad grädde

1. Häll upp 1-2 msk grädde i varje serveringsskål eller djup tallrik.

2. Stänk på några droppar ättika.

3. Salt och peppar

Råmarinerad sparris

4. Skär sparrisen tunt

5. vänd runt med pressad citron och lite salt. Klipp över krasse

6. Fördela ut direkt på grädden som har tjocknat till en dressing.

Pocherade ostron

7. Koka upp vatten i en kastrull

8. Lägg i ostronen och låt ligga i exakt 90 sekunder, ta upp och lägg direkt ner i isbadet för avkylning.

9. Öppna ostronen och häll ut både saften och ostronet i en skål.

10. Skär ostronet i bitar och fördela ut ostron och spad över sparrissalladen.

Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
5 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept