Spagetti Bolognese på riktigt
Finns det något godare än spaghetti och köttfärssås? Detta recept tar någon timme att laga istället för de 20 minuter vi ofta kastar ihop rätten på, men den extra tiden är helt klart värt det. Till en klassisk spagetti bolognese rekommenderar vi ett fruktigt och kryddigt rött vin med kraftfull eftersmak.









Ingredienser
Köttfärssås:
3 rödlökar
2 klyftor vitlök
3 morötter
½ fänkål
2 kvistar rosmarin
2 skivor pancetta
500 g högrev
1 burk krossade tomater 400 g
1 tsk tomatpuré
1 tsk rödvinsvinäger
3 lagerblad
400 ml köttbuljong ekologisk
olivolja
salt och peppar
Tillbehör:
500 g spagetti
parmesan
(färsk basilika)
Gör så här
1. Hacka lök, vitlök, morötter, fänkål, rosmarin och skär pancettan i tunna skivor.
2. Fräs allt på mediumvärme med en ordentlig skvätt olivolja under lock i 10-15 minuter eller tills det är gyllene och mjukt. Rör om då och då.
3. Hacka högreven i fina små bitar fräs med grönsakerna och pancettan på hög värme.
4. Addera tomaterna, lagerbladen, buljongen och rödvinsvinäger, låt puttra under lock i cirka en timme. Rör om då och då.
5. Ta av locket och koka ytterligare 15-20 minuter tills att såsen börjar tjockna.
6. Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.
7. Smaka av såsen med salt, peppar och vinäger om nödvändigt.
8. Lägg upp såsen på tallriken gör ett litet hål i mitten där du placerar spagetti, riv över parmesan och njut.