Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Spaghetti med örtig tomatsås, burrata och parmesanost

En klassisk pastafavorit som toppats med lyxiga tillbehör platsar på den elegantaste av middagar. Med en skvätt rödvin i tomatsåsen blir pastan också extra vinvänlig och djup i smaken. Vi väljer ett matvänligt rött.

Vintips till receptet
269 kr

Ingredienser

350 g torkad spaghetti
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad rosmarin
2 msk finstrimlad salvia
1/2 dl balsamvinäger
1 dl rödvin
500 g krossade tomater
2 krm chiliflakes
olivolja, salt och svartpeppar

Tillbehör
50 g parmesanost
2 st burrata a ca 100 g

Gör så här

1. Hacka gul lök och vitlök.

2. Fräs gul lök och vitlök med örterna i rikligt med olivolja i en kastrull på medelhög temperatur.

3. Tillsätt vin, balsamvinäger, tomat och chiliflakes.

4. Låt koka sakta med lock i ca 30 minuter och smaka av med salt.

5. Koka under tiden spaghettin al dente enligt anvisningen på förpackningen.

6. Häll ner spaghettin i tomatsåsen och koka utan lock i ca 1 minut.

7. Lägg upp pastan i 4 djupa tallrikar.

8. Riv över parmesanosten. Dela och lägg burratan ovanpå.

9. Avsluta med att strö på lite flingsalt, svartpeppar och ringla över rejält med god olivolja.

Betyg
45 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

2-dagars pasta Bolognese
2 tim 10 min

2-dagars-bolognese

Om du är sugen på en avancerat variant av favoriträtten pasta bolognese är detta ett recept för dig. En otroligt god pasta i sällskap med ett medelfylligt rödvin med balanserad syra.

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER