Mommessin Beaujolais Splendeur Nature
139 kr
"Fynd! En ekologisk beaujolais med rätta känslan till ett mycket rimligt pris."
En klassisk pastafavorit som toppats med lyxiga tillbehör platsar på den elegantaste av middagar. Med en skvätt rödvin i tomatsåsen blir pastan också extra vinvänlig och djup i smaken. Vi väljer ett matvänligt rödvin med frisk syra och fin frukt som möter upp den naturliga sötman från tomatsåsen samt möter upp rättens friskhet. Vinet hjälper också till att lyfta rättens kryddiga och örtiga smak.
350 g torkad spaghetti
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad rosmarin
2 msk finstrimlad salvia
1/2 dl balsamvinäger
1 dl rödvin
500 g krossade tomater
2 krm chiliflakes
olivolja, salt och svartpeppar
Tillbehör
50 g parmesanost
2 st burrata a ca 100 g
1. Hacka gul lök och vitlök.
2. Fräs gul lök och vitlök med örterna i rikligt med olivolja i en kastrull på medelhög temperatur.
3. Tillsätt vin, balsamvinäger, tomat och chiliflakes.
4. Låt koka sakta med lock i ca 30 minuter och smaka av med salt.
5. Koka under tiden spaghettin al dente enligt anvisningen på förpackningen.
6. Häll ner spaghettin i tomatsåsen och koka utan lock i ca 1 minut.
7. Lägg upp pastan i 4 djupa tallrikar.
8. Riv över parmesanosten. Dela och lägg burratan ovanpå.
9. Avsluta med att strö på lite flingsalt, svartpeppar och ringla över rejält med god olivolja.
139 kr
"Fynd! En ekologisk beaujolais med rätta känslan till ett mycket rimligt pris."
Om du är sugen på en avancerat variant av favoriträtten pasta bolognese är detta ett recept för dig. En otroligt god pasta i sällskap med ett medelfylligt rödvin med balanserad syra.
Jessica Frejs krämiga pasta från Rom får god smak av mynta och ärtor.