Sparrissoppa med räkor
Sparrissoppa på grön sparris som vi toppar med färska räkor och dill. Perfekt snabblagad förrättssoppa. Servera tillsammans med ett friskt vitt. Vinets friska syra passar till soppans syrlighet som kommer från vinet i soppan.





Ingredienser
500 g färsk grön sparris
1 gul lök
4 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 dl vitt vin
3 dl grädde
200 g skalade räkor
1 knippe dill
Smör
Salt
Svartpeppar
Gör så här
1. Finhacka löken. Ansa sparrisen och skär av toppen. Dela resten av stjälken i mindre bitar.
2. Koka all sparris i lättsaltat vatten ca två minuter. Skölj med kallt vatten och lägg åt sidan.
3. Stek löken i 1 msk smör någon minut. Häll på vatten, fond, grädde och vin. Låt allt koka upp.
Addera sparrisbitarna, men inte topparna. Låt sjuda ca 10 minuter. Mixa sedan soppan tills den är slät. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera soppan med sparristoppar, skalade räkor och finhackad dill. En skiva rostat bröd är också gott till soppan.