Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Sparrissoppa med räkor

Sparrissoppa på grön sparris som vi toppar med färska räkor och dill. Perfekt snabblagad förrättssoppa. Servera tillsammans med ett friskt vitt. Vinets friska syra passar till soppans syrlighet som kommer från vinet i soppan.

Vintips till receptet
219 kr

Ingredienser

500 g färsk grön sparris
1 gul lök
4 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 dl vitt vin
3 dl grädde
200 g skalade räkor
1 knippe dill
Smör
Salt
Svartpeppar

Gör så här

1. Finhacka löken. Ansa sparrisen och skär av toppen. Dela resten av stjälken i mindre bitar.

2. Koka all sparris i lättsaltat vatten ca två minuter. Skölj med kallt vatten och lägg åt sidan.

3. Stek löken i 1 msk smör någon minut. Häll på vatten, fond, grädde och vin. Låt allt koka upp.
Addera sparrisbitarna, men inte topparna. Låt sjuda ca 10 minuter. Mixa sedan soppan tills den är slät. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera soppan med sparristoppar, skalade räkor och finhackad dill. En skiva rostat bröd är också gott till soppan.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
22 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept