Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Stekt torsk med rödbetsrösti och pepparrotskräm

Knapriga rösti med het pepparrot, mängden pepparrot i receptet är den lite snälla varianten, ta gärna mer om du som vi gillar pepparrot! Vi serverar denna fiskanrättning med ett glas chardonnay.

Vintips till receptet
139 kr

Ingredienser

700 g rödbeta
700 g potatis
4 ägg
2 tsk timjan
2 msk honung
1 dl hasselnötter
0,5 dl riven pepparrot eller 4 msk riven pepparrot på tub
1,5 dl majonnäs
400 g torskfilé
0,5 dl vetemjöl 

ev. färsk timjan
olja
salt
peppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och riv rödbeta och potatis grovt. Häll över rivet i ett durkslag, strö på 1 tsk salt och låt stå några minuter.

2. Pressa ut så mycket vätska som möjligt med händerna, häll över rivet i en skål och blanda ner ägg, timjan och honung. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och pensla på olja. Forma bollar av rödbets- och potatisrivet och tryck ut på plåten.

4. Pensla olja ovanpå och stek i ugn tills de får lite färg, ca 15 min.

5. Rosta hasselnötterna och hacka dem grovt.

6. Blanda pepparrot med majonnäs, späd med lite vatten tills lagom konsistens och smaka av med salt och peppar.

7. Dela torsken i portionsbitar. Torka med hushållspapper, strö på salt och peppar och vänd i vetemjöl. Hetta upp en panna med olja och stek fisken ca 3 min på varje sida.

Servering

Servera rödbetsrösti med nystekt torsk, pepparrotsmajonnäs, hasselnötter, ev. färsk timjan och gärna en grön sallad. Om du vill, toppa med lite extra pepparrot.

Tips!

Stek rödbetsrösti som små plättar i en stekpanna eller plättjärn. Toppa med en minibit nystekt torsk och en klick pepparrotskärm som en lyxigt smarrig förrätt.

Recept: Wilbois & Andersson
Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.