Labouré-Roi Bourgogne Chardonnay
139 kr
Torrt, smakrikt och elegant - ett bra exempel på hur en Bourgogne Chardonnay ska smaka där citrus, mineral och ekfat står i fokus.
Knapriga rösti med het pepparrot, mängden pepparrot i receptet är den lite snälla varianten, ta gärna mer om du som vi gillar pepparrot! Vi serverar denna fiskanrättning med ett glas chardonnay.
700 g rödbeta
700 g potatis
4 ägg
2 tsk timjan
2 msk honung
1 dl hasselnötter
0,5 dl riven pepparrot eller 4 msk riven pepparrot på tub
1,5 dl majonnäs
400 g torskfilé
0,5 dl vetemjöl
ev. färsk timjan
olja
salt
peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och riv rödbeta och potatis grovt. Häll över rivet i ett durkslag, strö på 1 tsk salt och låt stå några minuter.
2. Pressa ut så mycket vätska som möjligt med händerna, häll över rivet i en skål och blanda ner ägg, timjan och honung. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och pensla på olja. Forma bollar av rödbets- och potatisrivet och tryck ut på plåten.
4. Pensla olja ovanpå och stek i ugn tills de får lite färg, ca 15 min.
5. Rosta hasselnötterna och hacka dem grovt.
6. Blanda pepparrot med majonnäs, späd med lite vatten tills lagom konsistens och smaka av med salt och peppar.
7. Dela torsken i portionsbitar. Torka med hushållspapper, strö på salt och peppar och vänd i vetemjöl. Hetta upp en panna med olja och stek fisken ca 3 min på varje sida.
Servera rödbetsrösti med nystekt torsk, pepparrotsmajonnäs, hasselnötter, ev. färsk timjan och gärna en grön sallad. Om du vill, toppa med lite extra pepparrot.
Stek rödbetsrösti som små plättar i en stekpanna eller plättjärn. Toppa med en minibit nystekt torsk och en klick pepparrotskärm som en lyxigt smarrig förrätt.
139 kr
Torrt, smakrikt och elegant - ett bra exempel på hur en Bourgogne Chardonnay ska smaka där citrus, mineral och ekfat står i fokus.
Ett nytänkande sett att servera linser du inte vill missa!