Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Rödvinskokta belugalinser med blomkålspuré och stekt torsk

Belugalinser håller spänstigheten bra när de kokar och passar perfekt i en mustig rödvinssås med mjäll torsk. Till den här fiskrätten har du lyxen att välja mellan vitt eller rött i glaset då båda fungerar utmärkt. Vi rekommenderar rödvin till rödvinssås och för att vinet inte ska ta över smaken från fisken väljer vi ett mjukt rödvin. Gärna av den fiskvänliga druvan gamay.

Vintips till receptet
139 kr

Ingredienser

2 dl belugalinser
3 msk kalvfond
1 schalottenlök
1 morot
1 msk tomatpuré
3 msk socker
0,75 dl balsamvinäger
4,5 dl rött vin
1,5 tsk kinesisk soja
1,5 tsk majsstärkelse
1,5 kg blomkål
2 dl crème fraiche
400 g torskfilé
0,5dl vetemjöl
1dl rotfruktschips
Färsk dill
Att ha hemma: smör, olja, salt, peppar

Gör så här

Rödvinskokta belugalinser

1.

Koka linserna i 4dl vatten och 2 msk fond ca 20 min.

2.

Skala och finhacka schalottenlök och skiva morot tunt.

3.

Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och morot tills löken är glansig. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa ytterligare en minut.

4.

Strö över socker och låt smälta in. Tillsätt balsamvinäger och låt koka utan lock tills konsistensen blir som sirap.

5.

Häll på vin och låt koka ca 15 min.

6.

Tillsätt 1 msk fond, soja och 4dl vatten och låt koka ytterligare 10 min.

7.

Sila såsen och red med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaka av med salt och peppar och vänd ner linserna i såsen.

Blomkålspuré

8.

Koka upp vatten i en stor kastrull.

9.

Ansa och dela blomkålen i mindre bitar och koka ca 10 minuter eller tills blomkålen känns mjuk.

10.

Häll av vattnet, tillsätt crème fraiche och mixa tills slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Torsk

11.

Dela torsken i portionsbitar. Torka med hushållspapper, strö på salt och peppar och vänd i vetemjöl.

12.

Hetta upp en panna med olja och stek fisken ca 3 min på varje sida.

Servering

13.

Lägg rödvinskokt beluga i botten på flata tallrikar, klicka på blomkålspuré och lägg den nystekta torsken ovanpå. Toppa med rotfruktschips och dill.

Tips! Vill du ha en snabbare rätt – köp färdig rödvinssås och svarta linser på tetra!

Betyg
10 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

spaghetti med linsbolognese
30 min

Spaghetti med linsbolognese

Den italienska klassikern spaghetti bolognese i vegetarisk tappning med linser istället för kött. Fungerar både till vardag och fest!

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.