Mommessin Beaujolais Splendeur Nature
139 kr
"Fynd! En ekologisk beaujolais med rätta känslan till ett mycket rimligt pris."
Belugalinser håller spänstigheten bra när de kokar och passar perfekt i en mustig rödvinssås med mjäll torsk. Till den här fiskrätten har du lyxen att välja mellan vitt eller rött i glaset då båda fungerar utmärkt. Vi rekommenderar rödvin till rödvinssås och för att vinet inte ska ta över smaken från fisken väljer vi ett mjukt rödvin. Gärna av den fiskvänliga druvan gamay.
2 dl belugalinser
3 msk kalvfond
1 schalottenlök
1 morot
1 msk tomatpuré
3 msk socker
0,75 dl balsamvinäger
4,5 dl rött vin
1,5 tsk kinesisk soja
1,5 tsk majsstärkelse
1,5 kg blomkål
2 dl crème fraiche
400 g torskfilé
0,5dl vetemjöl
1dl rotfruktschips
Färsk dill
Att ha hemma: smör, olja, salt, peppar
1.
Koka linserna i 4dl vatten och 2 msk fond ca 20 min.2.
Skala och finhacka schalottenlök och skiva morot tunt.3.
Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och morot tills löken är glansig. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa ytterligare en minut.4.
Strö över socker och låt smälta in. Tillsätt balsamvinäger och låt koka utan lock tills konsistensen blir som sirap.5.
Häll på vin och låt koka ca 15 min.6.
Tillsätt 1 msk fond, soja och 4dl vatten och låt koka ytterligare 10 min.7.
Sila såsen och red med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaka av med salt och peppar och vänd ner linserna i såsen.8.
Koka upp vatten i en stor kastrull.9.
Ansa och dela blomkålen i mindre bitar och koka ca 10 minuter eller tills blomkålen känns mjuk.10.
Häll av vattnet, tillsätt crème fraiche och mixa tills slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.11.
Dela torsken i portionsbitar. Torka med hushållspapper, strö på salt och peppar och vänd i vetemjöl.12.
Hetta upp en panna med olja och stek fisken ca 3 min på varje sida.13.
Lägg rödvinskokt beluga i botten på flata tallrikar, klicka på blomkålspuré och lägg den nystekta torsken ovanpå. Toppa med rotfruktschips och dill.Tips! Vill du ha en snabbare rätt – köp färdig rödvinssås och svarta linser på tetra!
139 kr
"Fynd! En ekologisk beaujolais med rätta känslan till ett mycket rimligt pris."
Den italienska klassikern spaghetti bolognese i vegetarisk tappning med linser istället för kött. Fungerar både till vardag och fest!
Ugnsbakad torskrygg och sparris är en svårslagen kombination, speciellt när mötet sker via en krämig risotto.