Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Svamppasta med chili, persilja och vitlök

En lättlagad och otroligt god svamppasta med chili, persilja och vitlök, signerad Siri Barje. Välj ett vin med fylliga och fruktiga toner som balanserar chilihettan och toppa pastan med en massa parmesan!

Vintips till receptet
129 kr

Ingredienser

500 g spaghetti
1 dl av pastavattnet
400 g champinjoner, brutna i bitar
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
5 msk olivolja
½ röd chili, hackad
½ citron, pressad
½ kruka persilja, hackad
Salt och peppar

Gör så här

1. Koka pastan ca 2 minuter kortare än vad det står på paketet.


2.   Stek svampen i en stor stekpanna med olivoljan, på hög värme tills den får fin färg.


3. Tillsätt vitlök och chili, sänk värmen och stek tills vitlöken är mjuk men inte fått färg.


4. Häll av pastan, spara 1 dl av kokvattnet. Tillsätt pasta och vatten till svampen. Låt allt koka ihop i 2 minuter så att pastan får smak av svampen, vitlöken och chilin.


5. Salta, peppra och servera med persiljan på. Ringla över lite extra olivolja.

Recept och foto: Siri Barje
Betyg
32 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

recept svamppasta med vitvin

Svamppasta – våra 5 bästa recept

Svamp förhöjer vilken måltid som helst och är helt magiskt gott ihop med pasta. Därför har vi samlat våra 5 bästa recept på svamppasta här.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER