Casa Marrone Appassimento Bianco
99 kr
I nära samarbete med familjen Botter har det inom Casa Marrone-familjen tagits fram en vit appassimento...
En lättlagad och mycket god pastarätt signerad Siri Barje. För den som vill kan man toppa med parmesan vid servering. Vi tycker det är gott med ett mjukt vitt italienskt vin till en svamppasta. Välj ett vin med generös frukt som balanserar chilihettan.
500 g spagetti
1 dl av pastavattnet
400 g champinjoner, brutna i bitar
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
5 msk olivolja
½ röd chili, hackad
½ citron, pressad
½ kruka persilja, hackad
Salt och peppar
1. Koka pastan ca 2 minuter kortare än vad det står på paketet.
2. Stek svampen i en stor stekpanna med olivoljan, på hög värme tills den får fin färg.
3. Tillsätt vitlök och chili, sänk värmen och stek tills vitlöken är mjuk men inte fått färg.
4. Häll av pastan, spara 1 dl av kokvattnet. Tillsätt pasta och vatten till svampen. Låt allt koka ihop i 2 minuter så att pastan får smak av svampen, vitlöken och chilin.
5. Salta, peppra och servera med persiljan på. Ringla över lite extra olivolja.
99 kr
I nära samarbete med familjen Botter har det inom Casa Marrone-familjen tagits fram en vit appassimento...
En smakrik och härlig picknickmacka som går underbart ihop med ett glas bärigt rosévin.
Vi älskar Pasta Alfredo! Restaurangfavoriten som man enkelt slänger ihop hemma!