Svamppasta med chili, persilja och vitlök
En lättlagad och otroligt god svamppasta med chili, persilja och vitlök, signerad Siri Barje. Välj ett vin med fylliga och fruktiga toner som balanserar chilihettan och toppa pastan med en massa parmesan!









Ingredienser
500 g spaghetti
1 dl av pastavattnet
400 g champinjoner, brutna i bitar
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
5 msk olivolja
½ röd chili, hackad
½ citron, pressad
½ kruka persilja, hackad
Salt och peppar
Gör så här
1. Koka pastan ca 2 minuter kortare än vad det står på paketet.
2. Stek svampen i en stor stekpanna med olivoljan, på hög värme tills den får fin färg.
3. Tillsätt vitlök och chili, sänk värmen och stek tills vitlöken är mjuk men inte fått färg.
4. Häll av pastan, spara 1 dl av kokvattnet. Tillsätt pasta och vatten till svampen. Låt allt koka ihop i 2 minuter så att pastan får smak av svampen, vitlöken och chilin.
5. Salta, peppra och servera med persiljan på. Ringla över lite extra olivolja.